Сім батальйонів на кордоні з білоруссю: Наскільки ймовірне вторгнення зараз, - розвідка (ВІДЕО)

В армії республіки продовжили мобілізаційні навчання, а лікарям заборонили виїжджати за кордон

Розпочалася 129 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

У збройних силах республіки білорусь до 9 липня продовжили проведення мобілізаційного навчання, яке мало тривати з 22 червня до 1 липня.

У межах проведення цих заходів, через військові комісаріати Гомельської області триває вручення повісток. Крім того, лікарям повідомили про заборону виїзду за межі країни, повідомляє Генштаб у зведеннях щодо ситуації на Волинському та Поліському напрямках.

З території білорусі знову ведуться обстріли України

З 25 червня рф відновила масові ракетні обстріли з території білорусі. Окрім Іскандерів, які застосовували раніше, вперше удари наносили стратегічні бомбардувальники.

Про це в інтерв’ю Військовому телебаченню України розповів представник головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Розвідка зафіксувала два застосування дальньої авіації з використанням дальніх бомбардувальників Ту-22, з яких випустили крилаті ракети Х-22.

Саме такі ракети випустили по Сарнах минулої суботи.

Наскільки ймовірне вторгнення білорусі зараз

З військової точки зору, загроза зберігається.

Однак саме в цей момент вторгнення малоймовірне. Концентрація військ на кордоні наразі недостатня для цього.

Але не варто недооцінювати можливість білорусів та росіян у короткий проміжок часу сформувати наступальне угрупування.

— На сьогодні прямої загрози немає, тому що не створене угруповання військ, не розгорнута система управління цим угрупованням.

 

А це основний елемент, який говорить про те, що йде безпосередня підготовка до бойових дій.

 

Але тим не менше, дійсно, перебування біля нашого кордону семи батальйонів збройних сил білорусі спонукає нас діяти адекватно, посилювати розвідку.

 

Крім того, постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас в напрузі, - розповів Вадим Скібіцький.

 

На кордоні України додатково розмістили 7 батальйонів

Це активна роль білорусі у захисті так званого кордону союзної держави. Через це Україна тримає на кордоні достатньо велике угруповання військ. І це вже влаштовує путіна. Бо це відтягує наші сили від лінії фронту на Сході.

Що таке батальйон і скільки це одиниць особового складу

Батальйон – це основний тактичний підрозділ у сухопутних та повітряно-десантних військах та частинах морської піхоти, що входить до складу полку, бригади.

Як пише вікіпедія, батальйон складається із декількох рот і окремих взводів. Залежно від національних особливостей військової організації, чисельність батальйону на сучасному етапі коливається в межах від 400 до 800 осіб.

Тобто, на кордонах з Україною щонайменше 2 тисячі 800 вояків.

 

Щонайбільше – 5 тисяч 600.

Батальйон є найменшим підрозділом, що має власний штаб.

Між тим, як повідомляла наша розвідка раніше, у Мозир уже прибули російські диверсанти, щоб влаштувати теракти і повноцінно втягнути білорусь у війну.

— Ми не виключаємо, що ці диверсійно-розвідувальні групи уже створені, вони відпрацьовують завдання на території білорусі, і якщо буде необхідність – зайдуть на територію України, зазначає представник розвідуправління.

 

Чого очікувати від білорусі найближчим часом

Загрози ракетних обстрілів не зникнуть.

Однак якщо дійте до формування наступального угруповання – наші Збройні Сили про це знатимуть і будуть готові до відбиття чергової атаки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень