Сидітимуть без світла: в уряді назвали, кого відключатимуть від живлення в першу чергу, у разі дефіциту в енергомережі

Йдеться про випадки, які не зможе покрити аварійна допомога з Європи

В першу чергу у разі дефіциту електроенергії в енергомережі відключатимуть електроенергію для промислових підприємств. При цьому побутових споживачів, тобто населення, відключатимуть в останню чергу.

В другій половині січня, лютому та в березні цілком можливі нові удари ворога по енергосистемі.

Нас чекає, напевно, кілька холодних періодів упродовж січня, лютого, можливо, і березня. І це саме ті періоди, в які потенційно ворог може атакувати Україну і, зокрема, енергетику. Тоді може бути більше дискомфорту, — сказав голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Уряд розробив сценарій на випадок дефіциту в енергосистемі. У випадки нестачі аварійної допомоги з Європи – застосовуватимуть графіки погодинних відключень. Відключатимуть ті промислові об’єкти, які не імпортують електроенергію.

Ми почнемо з аварійної допомоги, а потім може бути відключення промисловості. Населення у нас в останню чергу стоїть у плані відключень… Але навіть якщо ситуація загостриться через обстріл, то ризик серйозних проблем з енергопостачанням все ж не дуже великий. Єдине, що може вплинути на систему — це атаки. І навіть не атаки як такі, а ступінь руйнувань від них, — зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень