«Сиди тихо, зараз тьотя лікар дасть нам штраф», - українці обурені методами роботи польських стоматологів

Не розуміють, чому повинні сплачувати додатково за лікування дітей

Дедалі частіше стоматологічні клініки Польщі запроваджують додаткові платежі за лікування зубів у дітей. Зокрема, коли дитина «не співпрацює» з лікарем, - розповідає польське видання ESKA

Зокрема, багато прайс-листів у дитячих стоматологів містять оплату у випадку «відмови від співпраці».

Вартість відмови – 100 злотих (понад 900 грн).

Батьки обурені такою практикою, вважаючи, що страх перед стоматологом є природним, і лікар, який працює з дітьми, повинен бути готовим до цього. Також  батьків турбують додаткові платежі у випадках, коли дитина не одразу співпрацює та потребує умовлянь та часу.

Стоматологи ж наголошують, що діалог між лікарем та батьками важливий протягом усього процесу лікування. Батькам також необхідно брати участь у підготовці дитини до лікування – мотивувати, пояснювати дитині важливість візитів до лікаря, читати книги про лікування зубів та використовувати адаптаційні візити у клініки. Такі візити сприяють звиканню дитини до процедур.

Крім того, лікарі звертають увагу, що вмовляючи дитину, вони витрачають свій час, протягом якого могли б провести лікування іншому пацієнтові – готовому до візиту в стоматологічну клініку.    

Лікарі пояснюють, що така плата необхідна ще й тому, що процес може затягнутися та викликати черги

Українські батьки у соцмережах так коментують цю новину:

А данные штрафы будут идти в карман стоматологу или будут пущены на «образовательные программы»?

 

Так, зараз тьотя лікар дасть нам штраф у 100 злотих, сиди тихо

 

Правильно, а кому хочется бесплатно свое время дарить?

 

Потрібно в Польщі ше впровадити ліміт на кисень для кожного громадянина , щоб не дай бог більше не вдихнув за день, ніж інші

 

Ми і в Україні так лікували, доця просиділа в кріслі півтори години, просили молили і т.д . І я вважаю що це нормально, адже лікар не винен в тому що вона панічно боїться. З її сторони було зроблено все можливе щоб заспокоїти і вмовити дитину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень