Штрафи за неявку до військкомату: Скільки доведеться заплатити за ігнорування повісток

Такі випадки непоодинокі

Вже майже рік в Україні триває загальна мобілізація. Через агресію росії та постійну наступальну кампанію командування ЗСУ потребує нарощування сил. Тому військовозобов’язаним надходять повістки. Ті, хто їх ігнорують, платять штрафи.

Які штрафи передбачені за ігнорування повісток

Є два поняття, які повинні розрізняти військовозобов’язані: повістка і мобілізаційне розпорядження. Відмова від отримання повістки без поважних причин загрожує адміністративною відповідальністю, зауважують юристи. Виняток ― якщо повістку неправильно заповнили. Тоді у присутності свідків заповнюється відповідний акт.

Якщо без причини людина відмовилася брати повістку для уточнення даних чи проходження медкомісії, тоді загрожує штраф від 3,5 тисяч гривень до 8,5 тисяч гривень.

Якщо військовозобов’язаний тричі чи більше разів ігнорує повістки, його вже можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Які наслідки ігнорування мобілізаційного розпорядження

Мобілізаційне розпорядження – це документ, який передбачає більшу відповідальність. Це повістка, яку вручають військовозобов'язаному із висновком медкомісії. Якщо військовозобов’язаний навіть лише один раз проігнорував наказ з'явитися у ТЦК, йому загрожує позбавленням волі від 3 до 5 років.

Джерело: Оbozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень