«Не військові»: Хто риє окопи на кордоні Рівненщини з Білоруссю

Окопи потрібні, щоб захиститися від ворога

«Альтернативники», тобто ті, хто через свої переконання не може проходити строкову військову службу, викопують траншеї для створення оборонних рубежів на півночі області. Про це розповів голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

За його словами, завдання дають голові тергромади. А він консультується з військовими та головою райдержадміністрації, щоб визначити, кого залучити до робіт.

Це як своєрідна толока. Тих, хто не хоче доєднатися, у нас немає, бо всі розуміють: це – їхня відповідальність.

 

Уявіть собі, що ви – мешканець села і у вас стоїть задача зміцнити це село. А ви замість цього кажете, що якось нема настрою. Та вас свої ж односельці за вухо виведуть.

Завершать будувати оборонні рубежі, за словами Віталія Коваля, аж у День Перемоги. Адже деякі з них доводиться вдосконалювати. Так, в одній з громад окопи затопило дощовими й талими водами. Тому довелося їх рити в іншому місці.

Втім, нинішня аномальна кількість води на цій території й розливи рік, наче ранньою весною – нам на руку. Бо, якщо ворог використає артилерію, то вона буде зосереджена тільки в деяких місцях, а не по всій лінії кордону, яка простяглася на 229 кілометрів, пояснює Віталій Коваль:

Уявіть – є місця, де ворожі танки можуть просто застрягнути. У них не буде навіть можливості розгорнутись, аби їх змогли якось витягти.

 

Так два-три ворожі танки застрягнуть – і це вже тупик на декілька годин, які ми зможемо використати.

 

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень