Штам «Дельта» вже на Рівненщині: чим особливий та як його розпізнати

Розповідає головний санлікар області

На території Рівненщини зафіксували перші випадки зараження штамом «Дельта». З 16 позитивних зразків - 11 мають ознаки мутації, про це повідомив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов.

Якщо порівнювати штам «Дельта» із вже відомими, то ступінь заразності у 4,5 раза більший, перебіг хвороби агресивніший і швидший.

Головний санлікар області розповів найбільш характерні ознаки цього штаму:

Виражені розлади кишково-шлункового тракту.

якщо у вас лихоманка, головний біль і симптоми, як вам здається, отруєння, то ви все одно маєте бути на сторожі, це як варіант все ж таки може бути і COVID.

Досить серйозні можуть бути проблеми, пов'язані зі згортанням крові. Лікарі-інфекціоністи відзначають, що такі ознаки уханського штаму як втрата нюху, смаку - не характерні для «Дельти». І як вже раніше повідомлялось, це набагато вища заразність.

Китайські вчені провели ряд досліджень, які вказали, що в крові інфікованого, уявіть собі, у 1000 разів більше вірусу, ніж при «дикому» штамі.

 

Тобто якщо раніше аби заразити іншу особу, потрібно було 15-20 хвилин контакту, то зараз питання йде у межах 1 хвилини. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень