ШОК – науковці назвали 5 органів, які не потрібні людині

Видалення цих органів не призводить до загрози життю

Людський організм - дуже складна система, й працює у гармонійній взаємодії усіх органів і систем. Але науковці з Китаю нещодавно дійшли висновку, що без частини органів людина все одно зможе продовжувати жити.

Органи, які не є життєво найнеобхіднішими, вчені назвали: жовчний міхур, апендикс, легені, шлунок та нирки.

 

Попри те, що кожен з них виконує важливу роль, їхня відсутність не призводить до негайної загрози життю.

Видалення апендикса та жовчного міхура – ​​процедури, які досить часто проводяться у медичній практиці. Без цих органів людина продовжує життя, щоправда, необхідно дотримуватися певних рекомендацій щодо способу життя.

Легені – парний орган, і без однієї легені людина все одно має здатність дихати. Дослідження підтвердило, що легеня, яка залишається, здатна компенсувати втрату і продовжувати забезпечувати організм киснем.

Шлунок – орган, який відповідає за травлення, може бути видалений у разі онкозахворювання. Попри те, що людина залишилася без такого органу, вона продовжує жити й повноцінно харчуватися. На сьогодні існують методики, які дозволяють замістити функції шлунка, і це дозволяє їжі проходити через організм та засвоюватися.

Нирки – парний орган, що грає важливу роль у виведенні шлаків та підтримці водно-сольового балансу в організмі. Але навіть при втраті однієї нирки, інша здатна виконувати функції всього органу. Дослідження вчених із Китаю показало, що людина здатна адаптуватися до втрати деяких органів та продовжувати жити. Але у будь-якому разі це вимагає зміни способу життя та особливого режиму харчування.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: Т4.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень