Частину Рівного хочуть захопити через суди і фальшиві документи? (ФОТО)

«Невидима» забудова

Фото сайту "ОГО". Такий вигляд мала територія на Пагорбі Слави після захоплення

Громадські активісти Рівного знову б'ють на сполох через Пагорб Слави.

Завтра у Києві, в господарському суді, відбудеться розгляд касаційної скарги фірми «Офіс-дизайн», яка все ж прагне отримати у власність 8 соток на прилеглій до вул. Київської території, навпроти Обласної лікарні.

Примітно, що за результатами досліджень хмельницьких експертів, найнятих забудовником, у спірному місці ...вже є забудова, яка належить фірмі.

За словами місцевих активістів, «Офіс-дизайн» має хмельницькі корені, що могло вплинути на рішення найнятої нею експертної комісії. 

У відповідь рівненське об’єднання «Захистимо Рівне» найняло власних експертів, які доводґть, що забудови на спфірній території там немає ні де факто, ні де юре.

У 2016-му поліція вже відкривала кримінальне провадження за фактом підробки документів, а у 2014 – за фактом захоплення землі.

Нагадаємо, що тоді «Офіс-дизайну» видали на спірній території ділянку для зведення кафе, втім, як вважається, орендар захопив значно більшу частину землі, огородивши територію парканом і виривши там котлован.

Схема інтернет-видання "Четверта влада". Тут показано, яку частину "Офіс-дизайну" дало місто (маленький квадратик, виділений блакитним). Те, що позначене червоним - самовільно захоплена у 2014-му році ділянка

Тоді громадські активісти власноруч знесли огорожу.

Так громадськість ламала паркан. Фото "Рівне Вечірнє"

Сьогодні ж громадські активісти зібралися біля приміщення поліції у Рівному.

Напередодні судового засідання у Києві вони вирішили дізнатися про хід поліцейського розслідування та чому досі нікого не притягнули до відповідальності.

От що розказує член громадського об’єднання «Захистимо Рівне» Святослав Клічук:

Зібрались сьогодні тут, аби нагадати поліції про ті кримінальні справи, які вже тягнуться: одна більше трьох років, одна – більше року.

 

Результатів немає, і в нас є підозри, що ніхто не буде покараний. А це має певні наслідки.

 

Адже завтра буде суд, на якому не вистачатиме тих висновків поліції, не вистачатиме тих імен і прізвищ порушників. Є навіть збитки, які місто понесло.

Йдеться про незаконно спиляні дерева, а також виритий котлован.

Місто має громадський проект благоустрою в тій зоні, втім немає грошей, аби прибрати яму.

На все це треба близько мільйона гривень, кажуть активісти.

 

Їх має відшкодувати фірма «Офіс-дизайн», яка натомість не планує програвати суд і забрати землю собі.

Пізніше до людей вийшов керівник слідчого відділу Нацполіції Олександр Панасюк.

На питання активістів про допитаних нічого конкретного сказати не зміг.

Втім, під тиском громадськості зазначив, що в поліції протягом десяти днів мають закрити кримінальне провадження щодо підробки документів і знайти винних.

Праворуч - Олександр Панасюк. Ліворуч журналісти фіксують слова Панасюка на диктифони.В кримінальному провадженні допитана велика кількість людей, яких наймали на підставі усних угод, каже поліцейський. Наразі це все, що відомо громадськості про хід справ

Щодо захоплення землі, то невідомо, коли завершиться розслідування і якими будуть результати. 

Додамо, що активісти також проситимуть у міської влади оприлюднити всі містобудівні умови та обмеження за останні п’ять років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень