Управління ЖКГ, активісти та студенти «Водника»: у Рівному думають, що робити з Пагорбом Слави

Із закинутою ділянкою

У Рівному думають, що робити з закинутою ділянкою біля Пагорбу Слави. Зараз там хащі та наслідки непочатого будівництва – лежать бетонні блоки, виритий котлован.

Ще в кінці минулого року представники громадської мережі «ОПОРА» подали на громадський бюджет проект впорядкування ділянки, де хотіли звести незаконну забудову.

На проект виділили гроші – понад 400 тисяч гривень, залишилось розробити проектно-кошторисну документацію, але справа тягнеться й досі, розповідає представник громадської мережі "ОПОРА" Андрій Токарський:

В лютому мій колега домовлявся з фірмою, щоб замовити проектно-кошторисну документацію, але виявилось, що управління ЖКГ має власного розробника. Однак за період з січня-лютого і до цього часу нічого не змінилося. Я не розумію, чому вони так це затягують.

На громадське обговорення сьогодні зранку запрошували заступника управління ЖКГ Володимира Лапюка, який не зміг прийти, бо в той час перебував на знесенні незаконних кіосків.

Натомість прийшла представник управління ЖКГ з умовою просто побути на обговоренні. Сам Лапюк сказав у коментарі Радіо Трек, що чекає від представників «Опори» конкретного проекту, а потім ЖКГ візьметься за розробку документації.

Зазначимо, що на роботи виділили 425 тисяч гривень, лишилося тільки повністю подати проект на розгляд депутатів і виготовити проектно-кошторисну документацію. Зокрема планується прибрати хащі, закидати або на перший час огородити котлован, облаштувати лавки та урни. Андрій Токарський сподівається, що зміни в парку на Пагорбі Слави вдасться завершити до кінця року.

На громадське обговорення завітала також викладач НУВГП  Людмила Піліпака, яка принесла одну з робіт студентів-архітекторів з третього курсу.

Молодь пропонує повну реконструкцію всього Пагорбу Слави. Зокрема пропонують зробити замість клумб на сходах до меморіалу один великий фонтан, провести через паркову зону штучний канал, облаштувати дитячі майданчики та парковки.

Присутні зазначили, що попри цікавість проекту, його не можна втілити в життя найближчим часом, але начальник управління культури Тарас Максименко запропонував подати цей проект на громадський бюджет в наступному році. Поетапно його цілком реально зробити, зазначив чиновник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень