Шляховики Рівненщини просять 70 млн з бюджету області. На що?

У Службі автодоріг області пояснюють, що йдеться про будівництво важливих об’єктів

«Митний експеримент» завершився, а отже на будівництво доріг в Україні гроші виділятимуть лише з державного та обласного бюджетів. До слова, минулого року кошти митного експерименту становили понад 150 млн гривень.

На 2019 рік в Укравтодорі погодили виділення Рівненщині півмільярда гривень з держбюджету.

Втім цієї суми мало, кажуть у Службі автодоріг області, каже заступник начальника Служби автодоріг області Микола Козачок:

- Не вистачає коштів на будівництво двох вагових майданчиків на дорогах у районі Сарн та Острога. А також треба суттєві кошти на вкладання нижнього шару гарячим асфальтобетоном на автодорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів, у районі населених пунктів Яринівка – Тихе – Мирне. На все це треба 70 млн гривень. Якщо раніше на таке гроші виділяли в рамках митного експерименту, то нині можна розраховувати лише на обласний бюджет, бо з державного на це грошей не виділили.

Чи виділять такі кошти з обласного бюджету – ми запитали першого заступника голови Рівненської ОДА Віталія Ундіра:

- Бюджетним кодексом передбачено, що «митний експеримент» закінчується у січні цього року, 2019-го. Саме тому кошти на цей рік не передбачені. У нас є залишок з митного експерименту, з минулого року, це 11 млн гривень. Це кошти на які можна розраховувати. Що стосується 70 млн, про які кажуть у Службі автодоріг області, то це не реально. Для порівняння, у нас бюджет розвитку області 50 млн гривень. Тобто дати на дороги 70 млн з обласного бюджету – просто не реально.

Зі слів Віталія Ундіра, лише за минулий рік підрядники Служби автодоріг в Рівненській області зробили близько 60 вулиць у сільській місцевості. А це 135 тисяч квадратних метрів дорожнього полотна і ще майже 48 км доріг загального користування.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень