Школярі з Острога групою потрапили у відділок поліції (4 ФОТО)

Острозький відділ освіти разом із місцевими правоохоронцями провели для учнів 8-11 класів екскурсії у відділі поліції. Із своєю роботою знайомили школярів теоретично та практично й переконували, що поліція – це, перш за все, орган правоохоронний, а не каральний.

Розпочинають екскурсію з приміщення чергової частини, тут дівчатам та хлопцям розповідають про те, як працює підрозділ, чим займаються поліцейські та з чого починається робочий день острозького правоохоронця.

Діти слухають уважно, але увесь час позирають на стіл з цілим арсеналом зброї та амуніції. Після короткого вступного слова поліцейські переходять до найцікавішого. Школярам показують усе, чим сьогодні озброєні острозькі правоохоронці. Пістолети, наручники, балончики зі сльозогінним газом, каски та бронежилети і навіть автомати. Поліцейські не обмежуються лише демонстрацією, школярам пропонують роздивитися зброю ближче, приміряти амуніцію та зробити селфі. Аудиторія не приховує емоції.

Далі школярів знайомлять із роботою експертів-криміналістів. Про діяльність цього відділу в теорії розповідає полковник Віталій Мосійчук. І відразу демонструє все на практиці. Найбільше питань школярі ставлять про відбитки пальців, саме тому правоохоронці, аби не бути голослівними, пропонують учням створити офіційну карту відбитків. Також школярам демонструють стенд з ростовою шкалою, біля якого міряють зріст затриманого, але охочих біля нього сфотографуватися не багато. Між собою школярі жартують, кажуть, що селфі біля такого стенду – погана прикмета.

Другу частину екскурсії правоохоронці проводять на задньому дворі відділу, де стоїть спецтехніка та вцілілі після ДТП рештки машин цивільних громадян. Такі «експонати» правоохоронці демонструють, аби вкотре нагадати школярам про правила дорожнього руху та на прикладі показати, що буває у разі їх недотримання.

Від частини повчальної поліцейські переходять до частин пізнавальної, і показують дітям можливості службових машин: вмикають сирени та проблискові маячки, пропонують учням посидіти за кермом та в автомобілі для конвоювання арештованих та взятих під варту осіб. Щоправда, тест-драйву не влаштовують, адже подібна техніка не для розваг.

На завершення знайомлять школярів із найкращим другом острозьких поліцейських – вівчаркою Жаком.

Екскурсію традиційно закінчує начальник Острозького відділу поліції, підполковник поліції Валерій Самчук:

«У майбутньому, якщо у вас буде бажання, приходьте, наші двері завжди відкриті, ми з радістю вам все пояснимо та допоможемо. Не треба боятися, бо часто дітей лякають «поганими міліціонерами», але ж це такі самі люди, вони просто виконують свою роботу».

Діти дружно дякують та не приховують свої емоції від побаченого:

«Мені та моїм друзям екскурсія сподобалася. Найбільш запам’яталися моменти, коли нам показували поліцейське обладнання, службову техніку та демонстрували, як виявляти грабіжників через відбитки пальців», – розповідає учень 9 класу ЗОШ №3 Владислав Філінюк.

«Екскурсії – це спільна ініціатива поліцейських та освітян, яких цьогоріч провели три. Запрошували «на оглядини» учнів кожної острозької школи, завершили імпровізовані Дні відкритих дверей 14 квітня учні ЗОШ №3», - каже методист методичного кабінету відділу освіти Ірина Юрчук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень