Школярі Рівного навчатимуться по-новому: можливий поділ класів і друга зміна

І навіть навчання у суботу

Як вчитимуться в школах Рівного з 1 вересня?

Саме про це йшлося на сьогоднішній великій нараді за участю усіх директорів шкіл міста, повідомила заступниця міського голови Галина Кульчинська.

Є загальні рекомендації міністерств щодо організації навчального процесу в закладах середньої освіти. Але все ж, кожна школа обирає свій формат навчання в умовах карантину (за винятком, коли місто перебуває в червоній зоні) - це рішення ухвалюється на педагогічній раді з урахуванням специфіки закладу та наповнюваності школи і класів.

Заступниця міського голови Галина Кульчинська

З цього приводу Галина Кульчинська написала такий пост у фейсбуці:

Сьогодні ми пропонували директорам шкіл на вибір різні можливі варіанти навчання, серед яких:

- ухвалити рішення про поділ учнів на групи для очного навчання за порядком по днях. Наприклад, поділити клас на дві групи по 15 дітей; групи відвідують школу через день; вчитель пояснює матеріал (дві теми за один урок), діти закріплюють його вдома самостійно, а друга група приходить на заняття в школу;

- поділити клас на дві групи по 15 дітей; групи відвідують школу через тиждень; вчитель пояснює матеріал за два тижні, діти закріплюють його впродовж тижня вдома самостійно; друга група приходить на заняття в школу;

- розвантажити розклад уроків, організувавши вивчення окремих предметів (художньо-естетичний цикл, основи здоров'я, інформатика, тощо) дистанційно;

- переведення окремих класів на навчання в другу зміну, зменшивши тривалість уроків до 35 хвилин;

- використовувати для окремих класів суботу як навчальний день тижня, зробивши для них вільним від заняття інший день тижня;

- розробити гнучкий графік початку та закінчення навчальних занять, перерв для різних категорій учнів.

По бажанню батьки можуть обрати для своїх дітей сімейну або дистанційну форму навчання.

Ще раз підкреслюю, кожна школа самостійно визначає який формат проведення навчань їй підходить. Важливо такі рішення приймати разом з батьківською спільнотою.

Закликаю всіх батьків школярів Рівного активно долучитися до прийняття рішень від яких залежатиме безпека і здоров'я наших дітей!

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень