Школярі та бізнес разом за «Світ без відходів»

Реальні кроки, що зробили довкілля чистішим

Система Компаній Кока-Кола в Україні оприлюднила Звіт зі сталого розвитку за 2020 рік, в якому зображено показники економічної діяльності та проєкти соціальної відповідальності.

Зробити довкілля чистішим, знизити кількість відходів та відновити у природі стільки ж води, скільки використовується у виробництві власних напоїв - саме такі завдання ставить перед собою соціально відповідальна компанія.

В рамках глобальної ініціативи «Світ без відходів» у 2020 році в Україні уже було зібрано та перероблено 43% пакування продукції компанії.

З кожним роком проблема сортування відходів в Україні стає все актуальнішою: забруднення озер та річок, накопичення пластикових пляшок і пакетів, зростання кількості сміттєзвалищ та брак необхідних знань і навичок – шлях до екологічної катастрофи.

Важливо з дитинства виховувати повагу до навколишнього середовища та привчати самостійно піклуватися про світ. Саме тому Кока-Кола працює на перспективу та інвестує в освітні екологічні проєкти.

Змінювати ставлення до довкілля, поширювати культуру сортування відходів, формувати нові звички екосвідомого способу життя - мета освітнього проєкту Zero Waste School, який реалізується благодійною організацією Klitschko Foundation за підтримки Фундації Кока-Кола. Це просвітницька кампанія, в рамках якої вчителі та учні шкіл навчаються сортувати сміття, змінюють ставлення до відходів і формують нові корисні звички для повсякденного життя.

Не зважаючи на рік пандемії, у 2020 році проєкт зміг провести онлайн навчання і разом з тим забезпечити збір відходів. 

75 шкіл з усіх областей України навчалися та розробляли власні екопроєкти. Загалом понад 12 тисяч учнів, батьків та вчителів долучилися до Zero Waste School.

Восени учасники самостійно організували захід —  Zero Waste Day. Школярі організували людей зі своїх громад та разом прибирали місто чи село, сортували й зважували відходи, а потім передали їх на перероблювання.

Вони стали амбасадорами змін у своїх спільнотах, допомагали іншим стати екосвідомими та заохочували до організації власних проєктів.

Саме так мешканці сіл та міст з усіх куточків України зрозуміли, що вони можуть змінювати не тільки своє життя, але й життя всієї планети. 7 шкіл виграли компостери для перероблювання органічних відходів.

Завдяки ініціативі учасники по всій Україні зібрали 114,3 тону відходів та встановили 668 сміттєвих баків.

В рамках Zero Waste School у 2020 році започатковано і проведено урок з екології, присвячений Всесвітньому дню довкілля та створено і запущено онлайн-курс «Екоакадемія», учасниками якого стали понад 9000 учнів.

Більше про проєкти та діяльність компанії можна дізнатися зі звіту зі сталого розвитку Системи Кока-Кола в Україні за 2020 рік за посиланням.

* - на правах реклами

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень