Шість років навчання в універі замість освіти «для галочки»: забудьте про заочне

Оптимізацію вищої освіти вже з 2024 року анонсував міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

В Україні уряд підтримав законопроєкт, який наблизив українську освіту до європейських стандартів. Тепер у студентів буде більше свободи дій, вони самі вибиратимуть, скільки їм вчитися та які предмети вивчати.

Так про це написав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, тепер у студентів буде більше свободи дій. Вони вибиратимуть, скільки вчитися, які саме предмети цікаві й навіть зможуть змінювати спеціальність після 1–2 років навчання.

Студенти за контрактом можуть регулювати термін навчання. Наприклад, пришвидшити навчання й завершити бакалаврат за три роки замість чотирьох.

 

Чи навпаки — здобути ступінь за шість років.

 

Це допоможе формувати зручний графік, якщо працюєте чи хочете приділити більше уваги певним предметам, – наголосив Михайло Федоров.

Крім того, студенти зможуть під час першого чи другого курсу змінити спеціальність.

У 17 років суперскладно вибрати професію на все життя. Тому даємо студентам більше часу та можливостей, щоб визначитися. Вступаєте на певну галузь, 1—2 роки вивчаєте загальні предмети, далі — вибираєте конкретну спеціальність, яка до душі.

Міністр підкреслив ще одну зміну: дистанційне навчання замість заочного чи вечірнього.

Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання — радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе ефективніше, ніж купування дипломів та освіта «для галочки», – зазначив міністр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень