Як раніше вже не буде: зміни з 1 вересня торкнуться не лише шкіл, а й вишів

Причина – незадовільні результати навчання

Фото ілюстративне

Дистанційне навчання призвело до незаперечного зниження якості освіти, - про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки України керівникам закладів фахової
передвищої та вищої освіти.

Зазначається, що вимушений перехід закладів освіти на провадження освітнього процесу в дистанційному форматі, спричинений спочатку епідемією COVID-19, а потім і збройною агресією російської федерації, в кінцевому результаті призвів до

  • незаперечного зниження якості освіти, пов'язаного з відсутністю ефективного зворотного зв'язку з викладачами,
  • великим обсягом домашніх завдань,
  • технічними проблемами,
  • недостатнім забезпеченням здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників комп'ютерною технікою,
  • браком спілкування,
  • відсутністю здобуття дієвого практичного досвіду тощо.

Тому закладам вищої й фахової передвищої освіти з 1 вересня 2023 року рекомендували максимально перейти до здійснення освітнього процесу в аудиторному форматі з урахуванням наявності та місткості укриттів.

У листі наголошується, що рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які знаходяться в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

Саме тому керівництву закладів освіти протягом липня-серпня 2023 року пропонується вжити максимальних зусиль та вичерпних заходів щодо облаштування існуючих укриттів (як спеціалізованих, так і пристосованих), в тому числі із залученням коштів спеціального фонду, для проведення в них занять під час повітряних тривог в ході навчального року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень