Шевченко стане героєм на чолі польської збірної. До чого тут Росія

І чому Шевченко ризикує, розповідає людина, яка тренувала поляків

Український футболіст Андрій Шевченко, який нещодавно залишив посаду головного тренера «Дженоа», очолить збірну Польщі з футболу.

Наставник «Ужгорода» Богдан Блавацький, котрий протягом кількох років тренував польські команди, прокоментував це можливе призначення, пише ЮА Футбол.

 - Даючи свою згоду, Андрій Шевченко, звичайно, дуже ризикує. І не тільки тому, що останніми роками «кадра» вже не демонструє високий клас. Головне, що у Шевченка буде дуже мало часу, як для підготовки, так і просто знайомства зі збірною.

 

А на кону - путівка до фінальної частини чемпіонату світу. До речі, зловив себе на думці, що, може, поляки, зупиняючи свій вибір на Андрії Шевченка, згадали, що він не фартовий для збірної Росії, беручи до уваги його курйозний гол, забитий у Москві в 1999 році у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи.

 

Адже наприкінці березня саме з росіянами «кадрі» доведеться з'ясовувати стосунки в плей-офф світового форуму. І враховуючи реалії, Шевченко у разі успіху в Москві може стати героєм одразу двох країн. Але Шевченку доведеться в екстремальному порядку знайти відповіді відразу на кілька важливих питань. Насамперед на якій тактичній схемі зупинити свій вибір.

 

Раніше поляки робили ставку на 4-4-2, при попередньому рульовому Паулу Соузі - 3-5-2, а Шевченко в збірній України найчастіше використав - 4-3-3.

 

По-друге, як швидко він знайде спільну мову з капітаном «кадри» Робертом Левандовським?

 

По-третє, не можна ігнорувати психологічний чинник. Польські футболісти дуже вразливі, коли їх критикують, до них потрібен особливий підхід. І якщо тут трапиться збій, то проблем з мотивацією не уникнути.

 

Звичайно, Андрій Шевченко дуже ризикує і все ж, дуже хочеться, щоб у березні у нього вийшло, - сказав Блавацький.

Нагадаємо, у ЗМІ повідомляють, що Андрій Шевченко погодив із Польським футбольним союзом усі деталі контракту.

Повідомляється, що на новій посаді колишній коуч збірної України зароблятиме 2,5 мільйона євро на рік. Частину цієї суми 45-річному спеціалісту виплачуватиме Польський футбольний союз, частину — спонсори.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень