Шестирічну дівчинку з Рівненщини можуть врятувати в Іспанії: родина благає про допомогу 

На Поліссі збирають гроші дитині, яка народилась з асиметричними нижніми кінцівками

Фото ілюстративне

Шестирічна дівчинка з Полісся потребує допомоги.

Анюта Грушовець з села Голубне з'явилася на світ з асиметричними нижніми кінцівками: одна ніжка довша за іншу.

Вже через рік маму дівчинки попередили: є загроза повного викривлення тазу після того, як дитина почне ходити. Але оперувати тоді дитину не можна було – вона була надто маленька ростом, а згодом перешкодою стали часті напади епілепсії.

Медики чекали, щоб стан дівчинки стабілізувався. Але дитині ставало тільки гірше.

Нині іспанські лікарі, які обстежували в липні цього року дитину, винесли невтішний вердикт: права півкуля головного мозку взагалі не розвивається і повільними темпами відмирає.

Цей процес безповоротній. Вкрай високу епіактивність пояснили тим, що мозок дитини має цілих чотири осередки ураження, які дають розряди й провокують напади. На жаль, оперувати осередки не можна, бо таке втручання Анюта просто не переживе. Водночас іспанські медики б'ють на сполох: операцію на таз дівчинці треба робити негайно.

Існує загроза набути деформацію хребта і тоді стан головного мозку теж погіршиться.

У Львові та Києві лікарі-травматологи можуть зробити таку операцію, але… відповідальності страшаться анестезіологи. Передбачається, що операція триватиме не менше 10 годин і медики бояться, що дитина просто її не переживе. Попри все, шанс в Анюти є. Зробити їй операцію погодились в турецькій клініці.

На це треба чималенькі кошти, яких багатодітна родина просто не в змозі самостійно зібрати. Анюті дуже потрібна допомога небайдужих людей.

Якщо за рік їй не зробити операцію, вона назавжди буде прикутою до інвалідного візка. Щоб цього не сталось потрібна 24 600 доларів США, які самотужки сім'я назбирати не в змозі.

Допомогти шестирічній дівчинці може кожен.
Номер картки Приват банку для збору коштів:
5168 7573 6991 0924
Грушовець Надія Вікторівна (мама).

Кожен з нас може зекономити на кількох філіжанках кави й перерахувати хоча б їхню вартість на вищезазначений банківський номер картки. Анюта дуже потребує нашої небайдужості та підтримки.

За матеріалами Зарічненської газети «Полісся»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень