Нейробластома 4 стадії: 1,5-річний Мар’янчик бореться за життя

На лікування в Іспанії сім’я має зібрати 350 тисяч євро

Фото ілюстративне

До редакції Радіо Трек звернулися з проханням допомогти сім’ї з міста Полонне на Хмельниччині. Тато хлопчика Андрій Коберський розповів, що дізналися про хворобу сина зовсім нещодавно – у серпні, перед Днем Незалежності.

Сім’я збиралася поїхати на море, а перед цим зробили Мар’яну щеплення. Перші дні хлопчик почував себе не дуже добре, у нього дещо підвищилася температура. Батьки пов’язали це з реакцією на вакцинацію. Тим паче, симптоми тривали недовго.

Згодом у Мар’яна почали різатися зубки. І знову температура підвищилася, хлопчик був дещо кволим. Батьки подумали, що температуру можуть давати зуби, але задля безпеки вирішили навідатися у лікарню, адже наближалися свята і державні вихідні. У лікарні батькам повідомили страшну звістку – нейробластома 4 стадії з метастазами у печінку, головний та кістковий мозок.

[media=155680] [media=155681] [media=155679]

В обласній лікарні почали перший курс хімії. Документи тато повіз в інститут раку, але там дослідження ще тривають. Тож поки невідомо, чи допомагає курс лікування.

На допомогу родині мобілізувалися волонтери. Вони знайшли клініки, які спеціалізуються на таких різновидах захворювання. Це медзаклади Німеччини, Ізраїлю та Іспанії. За лікування і курс відновлення нарахували від 309 до 650 тисяч євро. Сім’я зупинилася на найдешевшому варіанті - лікарні в Іспанії.

Зараз мама і Мар’ян вже третій тиждень перебувають в обласній лікарні Хмельницького. Вага хлопчика у рік і 8 місяців – 11 кілограмів, батьки дуже переймаються, чи витримає він усі приписані йому медикаменти.

За лікування за кордоном родина вже здійснила першу оплату – 60 тисяч євро. Хоча зазвичай клініки працюють за 70% передоплатою, волонтерам, які допомагають сім'ї, вдалося вмовити лікарню на поступки.

Вартість усього лікування закордонні лікарі розділили на частини, тож до 20 числа вже треба сплатити наступний транш - 32 тисячі євро. 

 

Батьків одразу попередили: як тільки на певному етапі гроші перестають платити –  медики  тут же припиняють лікування.

З дня на день Мар’ян має вирушити у клініку. Батьки уже придбали квитки і знайшли лікаря, який супроводжуватиме дитину. Однак, ще, щонайменше, 300 тисяч євро – це та сума, якої потребує родина Коберських, аби врятувати свою дитину. Курс лікування та відновлення за попередніми прогнозами складатиме 16 місяців.

Андрій з дружиною мають ще двох старших синів.

Номер картки для допомоги: 5168 7426 0080 4789 – Андрій Коберський, тато.    

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень