Щиросердно зізнався: ДНРівця на Рівненщині звільнили від кримінальної відповідальності

Він сприяв слідству

Уродженець Донеччини зізнався рівненським правоохоронцям, що брав участь в терористичній організації «ДНР». На підставі зібраних працівниками прокуратури Рівненської області та органів безпеки доказів встановлено, що 57-річний уродженець Донецької області вступив у 2014 році за гроші до одного з незаконних збройних формувань «ДНР». Про це повідомляє прес-лужба прокуратури Рівненщини:

Упродовж 2 місяців чоловік за наказом керівництва збройного формування охороняв стратегічні приміщення та будівлі на території Слов’янського району на Донеччині.

 

Однак, розчарувавшись в діяльності терористичної організації, чоловік залишив тимчасово окуповану територію східних областей та прибув на Рівненщину, де щиросердно зізнався працівникам Служби безпеки України в своїй протиправній антиукраїнській діяльності.

В подальшому, у ході досудового розслідування громадянин сприяв слідчим органу досудового розслідування розкриттю кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

Згідно із частиною 2 цієї статті КК України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку зі створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності.

Тому прокуратура Рівненської області скерувала до суду клопотання про звільнення останнього від кримінальної відповідальності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень