Щоб легко перехворіти COVID-19 треба приймати вітамін D

Вчені проводять різні дослідження

Група вчених і медиків з Ірландії і Великої Британії опублікувала результати дослідження, згідно з якими дефіцит вітаміну D в організмі пов'язаний з серйозними ускладненнями від COVID-19, повідомляє ua-news.liga.net

За останні місяці в мережі публікували сотні експертних думок про те, які препарати можуть допомогти в лікуванні COVID-19. 

Медики зійшлися на думці про те, що найбільше коронавірус загрожує людям з ослабленим імунітетом, тим, хто має серйозні хронічні захворювання, а також виявили зв'язок деяких симптомів COVID-19 з генетичними схильностями організму. 

Група дослідників повідомляє нові дані про речовини, які можуть протистояти коронавірусу SARS-CoV-2. Зокрема, вітамін D має активність проти коронавірусу і може сповільнювати поширення інфекції.

Вітамін D модулює імунні реакції для захисту від внутрішньоклітинних патогенів, включаючи респіраторні.

Володіє протизапальними властивостями.

Тож вчені стверджують, що гостра недостатність вітаміну D на 15% підвищує ймовірність розвитку важкої форми коронавірусної інфекції.

Своєю чергою, фахівці закликають людей нівякому разі не займатися самолікуванням. Перед вживанням вітаміну D необхідно здати аналіз і отримати консультацію у лікаря.

Вартість такого аналізу у лабораторіях Рівного близько 400 грн.

Пройти таке обстеження зайвим не буде, адже цей вітамін дуже важливий для злагодженої роботи організму. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень