Щоб люди не ходили потемки: у Рівному хочуть освітлити «кишеньковий» парк (ФОТО)

Та облаштувати якісну пішохідну зону

Цього року на перетині вулиць Гагаріна та Грушевського, що поблизу ТРЦ «Чайка» у Рівному, почали облаштовувати «кишеньковий» парк.

Влітку команда «ЕкоЗміна», яка перемогла у всеукраїнській програмі «Сафарі для громад», почала облаштування парку, а нині прагне довести почату справу до кінця, розповіла ініціаторка проєкту Аліна Забаріна:

За 10 000 гривень у «кишеньковому» парку встановили нові лавки, посадили 18 пухироплідників, 2 платани і горобину. А також зробили композицію біля каменів, де посадили рослини, – розповіла Аліна Забаріна.

Вона додала, що серед тих, хто користується локацією, команда провела опитування, яке показало, що найчастіше рівняни скаржаться на відсутність освітлення у «кишеньковому» парку, бруківку, яка просідає, а також на те, що у там немає плавних спусків, вхід – перекривають машини.

Саме тому у межах проєкту, який подали на громадський бюджет озеленення, хочуть

встановити 2 ліхтарі, замінити стару бруківку на нову та покласти її вище рівня землі, щоб вода могла стікати у ґрунт, зробити спуски на краях доріжки, облаштувати антипаркувальні місця, встановити додаткову лаву біля платана, демонтувати асфальт і посадити пухироплідники.

На сьогодні проєкт перебуває на розгляді. Реалізація ініціативи коштує майже 200 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень