Щоб грибочки не стали «поминальними»: грибникам нагадали правила безпеки
Базовий перелік для «тихого полювання»
Людям нагадали правила, яких при «тихому полюванні» варто дотримуватись, адже отруєння грибами – це найважче харчове отруєння.
Взагалі, в ідеалі від споживання дикорослих грибів краще відмовитися - їсти тільки вирощені штучно, що підлягають контролю та продаються в торговельній мережі.
Ніколи не купуйте гриби на стихійних ринках.
Коли ви все ж збираєте гриби, уважно оглядайте їх
Звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки.
Збирайте лише ті гриби, які добре знаєте.
За найменшого сумніву одразу викиньте гриб, не залишайте його поряд з іншими.
Занадто молоді чи занадто старі гриби простіше переплутати з отруйними.
Не збирайте гриби поблизу трас, промислових підприємств, забруднених територій: гриби вбирають в себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали.
Не збирайте гриби в посушливу погоду: в цей час гриб пересихає, віддавши воду і збільшивши концентрацію токсинів.
Ніколи не куштуйте сирі гриби. Навіть якщо дуже хочеться.
Вдома ще раз ретельно перегляньте те, що принесли - всі сумнівні гриби треба викинути. А всі, що лишились, слід приготувати впродовж першої доби після збирання.
Гриби слід варити не менше трьох разів, щоразу у свіжій підсоленій воді. Страви з грибами треба зберігати в холодильнику - не більше як добу після приготування.
Джерело: Сарни.Район
Радіо Трек: НОВИНИ