«Щоб бабусями не прикривалися», - Безугла про «спроможних чоловіків», які «ховаються» за недієздатними родичами

Депутатка наводить приклади, коли на одну бабусю оформлювались й десять «молодих спроможних чоловіків»

Військовозобов’язані не підлягатимуть мобілізації лише в тому випадку, якщо в родині більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю I та II групи.

Народна депутатка, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань Національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла написала у Facebook, що Верховна рада України 28 червня в ухваленому законі номер 9342 про доплати військовослужбовцям розширила перелік осіб, які підлягають мобілізації – тепер не підлягатимуть мобілізації тільки ті особи, в родині яких більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

— Це не значить, що обов’язково мобілізують, але це значить, що не буде «броні», - зазначає Безугла. 

При цьому додала, що на сьогодні використовується «схема» за якою на одну особу з інвалідністю оформлюють по кілька «опікунів». 

— Чому одні мають воювати, а інші прикриватися недієздатними родичами? Це із тих питань, які задають військові на передовій.

 

Ми не можемо їх ігнорувати. Знаю приклади, коли на одну бабусю оформлювались пʼять, а то й десять молодих спроможних чоловіків, - написала Безугла. 

При цьому стверджує, що правку до законопроєкту подала нардеп Ганна Скороход.  В повідомленні вона додає, що деталі, порядок дії цієї норми будуть опрацьовані в підзаконних нормативних актах Міноборони та Головнокомандувача ЗСУ. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень