Що змінили аноніми в громадському бюджеті Рівного

Апеляції та презентації

Серед 30 пропозицій щодо покращення громадського бюджету голоси отримали лише дві.

Нагадаємо, що у грудні можна було заповнити анонімну анкету на сайті громадського бюджету. Пропозиції розглядали на засіданні координаційного комітету громадського бюджету Рівного.

В анкетах люди пропонували ввести обмеження для комунальних установ, закладів освіти, створити консультаційні органи, виїзні пункти голосування, змінити суми на великі проєкти, заборонити депутатам подавати проєкти тощо.

 

Однак більшість з пропозицій неможливо було реалізувати, або ж подібне вже було в положенні про бюджет участи міста Рівного.

Тож комітет проголосував лише за дві пропозиції.

Так, автори проєктів громадського бюджету Рівного робитимуть презентації за підсумками виконання проєкту.  Координаційний комітет проголосував за цю пропозицію, оскільки це додаткова можливість для зворотного зв’язку.

Автори проєктів тепер зможуть оцінити та публічно розповісти, як комунальники виконали їхній проєкт, говорить голова координаційного комітету Сергій Паладійчук:

Щоби автори проєктів разом з управліннями могли би прийти, і коли йтиме презентація підсумків виконання проєкту, будь-який автор міг сказати, до прикладу, що йому управління не дуже йшло на зустріч.

У попередні роки автори проєктів презентували свої ідеї координаційному комітету лише на етапі голосування.

Крім того, відхилений проєкт громадського бюджету можна буде ще раз винести на голосування. Було прохання забезпечити можливість оскарження рішень. Нині координаційний комітет розробляє можливість апелювати їхні рішення щодо проєктів, говорить голова комітету Сергій Паладійчук:

Вирішили продумати та передбачити систему апеляції. Тому що все-таки всюди є якась можливість людям відійти від суб’єктивізму. Хоча орган колегіальний, але деякі рівняни вважають, що все одно є якийсь суб’єктивізм.

Поки що комітет лише проголосував за саму ідею. Апеляцію можливо розглядатиме окремо створений орган у міській раді.

Обидві пропозиції сформують у пункти до положення про громадський бюджет і розглядатимуть вже у березні на наступному засіданні комітету.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень