Що робив Порошенко на РАЕС

Ще кілька слів про візит Президента на Рівненщину

Під час робочої поїздки до Рівненської області Глава держави ознайомився з роботою Рівненської атомної електростанції - повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

Спілкуючись із працівниками РАЕС, Глава держави зазначив, що енергетика – серед галузей-лідерів за темпами реформування. «Перше, чим ми можемо пишатися, – енергетичною незалежністю», – наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, всього за два роки Україна вийшла на «фантастичний результат», незважаючи на агресивні дії Росії. «Я вас вітаю. Ця зима була першою зимою, коли, незважаючи на те, що росіяни нам повністю перекрили газ, поставили ціну на газ на 30 відсотків нижче, ніж європейська спотова ціна, і Україна знайшла в собі сили сказати «ні, дякуємо». Така поведінка по відношенню до нас – і через агресію, і через економічну блокаду, і через ембарго, яке вони запровадили, – вимагає специфічного ставлення. Але на коліна вони нас не поставлять вже, і ми це твердо знаємо», – заявив Глава держави.

Президент особливо акцентував на тому, що запуск лінії електропередач Рівненська АЕС – підстанція Київська дозволив не тільки здешевити електроенергію та зробити українську енергетику більш конкурентоздатною, але дозволив забезпечити енергетичну безпеку Києва та Київської області, зменшити споживання дорогоцінного енергетичного вугілля. «На сьогодні Київ отримує дешеву електроенергію Рівненської та Хмельницької атомних електростанцій і не палить дороге енергетичне антрацитове вугілля. Це – дякуючи вам», – звернувся до персоналу станції Президент.

Президент також зазначив значення атомної енергетики для забезпечення безперешкодної роботи енергетичної системи. Він підкреслив, що цієї зими не було віялових відключень електроенергії, не зважаючи на побоювання і прогнози багатьох політиків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень