Що думають у «Рівнегазі» про абонплату за газопостачання?

Керівництво установи розповіло детальніше про запроваджений тариф

Рівненські газовики пояснили, як відіб’ється на кишенях рівнян абонплата за газ. Нагадаємо, суть запровадженого НКРЕКП тарифу полягає в тому, аби відділити ціну за газ від ціни за обслуговування газопроводу.

На їхню думку, це дозволить покращити якість обслуговування мереж.

Керівництво «Рівнегазу» підтримує таке нововведення. Зокрема технічний директор установи Олександр Ганжа просить не вплутувати сюди політику. Гроші за абонплату підуть на зарплати працівникам і обслуговування газових комунікацій, говорить головний технік. Кошти на це раніше бралися з вартості кубометру «голубого» палива. Це становило близько 10%. Тепер їх поділили на дві окремі послуги.

Однак різні типи споживачів платитимуть за користування по-різному, розповідає комерційний директор «Рівнегазу» Віктор Осницький:

Нам передбачається 59 гривень, це плата для користувачів, які користуються однією газовою плиткою. 94 гривні - це для абонентів, у яких є газова плитка-колонка і 142 гривні - це житлові будинки, які мають котел і газову плитку.  

Головним параметром розрахунку за обслуговування буде потужність лічильника. Потужніші лічильники коштуватимуть споживачам дорожче, ніж слабші, які пропускають менше газу. НКРЕКП пропонує замінити їх усім споживачам, в яких потужність газових лічильників не відповідає потребам. Їм пропонують звернутися до газовиків і вони безкоштовно встановлять обліковий пристрій.

Однак поки що «Рівнегаз» чекає грошей на це від комісії. Також газовики впевнені, що абонплата не призведе до масової відмови від споживання газу. Наприклад, відмову від газової плити на користь індукційної. Адже  вважають, що абонплата не змінить аж настільки відчутно вартість їхніх послуг. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень