Що буде з приміщенням обласної станції юних туристів у центрі Рівного? (ФОТО)

Аварійне приміщення пропонують віддати спортшколі

Одна з найстаріших спортивних шкіл у Рівному, де займаються гімнасти та фрістайлери, потерпає від перевантаження.

Йдеться про ДЮСШ №1, що на проспекті Миру.

Як каже директор спортшколи Людмила Баль, щодня у приміщенні перебуває близько трьох сотень людей. Це і діти, і їхні батьки.

Особливо гостро проблема постала останнім часом, коли навчання у загальноосвітніх школах Рівного здебільшого перевели в одну зміну, тож заняття дітей різного віку проходить у вечірні години.

Батьки, які приводять дітей в школу, часом чекають закінчення тренувань навіть на вулиці:

- З переходом на однозмінне навчання в загальноосвітніх закладах, все навантаження спортивних споруд міста, в тому числі і нашої школи, припало на те, що з 14:00 до 21:00 години займаються всі діти - і маленькі, і великі.

 

Цього року у нас у школі працює 20 груп, займається там 180 дітей. У вечірній час, десь з 16:30 до 19:30 у школі просто катастрофа, тому що нема де дітися дітям, батькам.

Рішення цієї проблеми запропонувала заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. На минулій сесії депутати міськради підтримали її ініціативу і проголосували за звернення до обласної ради, щоб передати приміщення, розташоване поруч, з обласної власності у власність міста:

- Поруч знаходиться 1 600 кв. м – приміщення колишньої станції юних туристів.

Це приміщення вважається аварійним і, це не підтверджено, але, наскільки я розумію, вочевидь, воно готується до продажу. Дуже логічно і дуже вчасно зараз звернутися до депутатів обласної ради з тим, щоб вони передали це приміщення виключно на його реконструкцію і розширення спортивного залу ДЮСШ №1.

До слова, голова постійної комісії облради з економічних питань та комунальної власності Михайло Кириллов підтвердив, що і сам не проти такого рішення, однак, за умови, якщо приміщення буде призначено саме для спортивної школи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень