Що буде з кованими скульптурами, які не цінують рівняни

Організаторка фестивалю не знає, чи варто збільшувати кількість фігур

Через постійні інциденти з кованими скульптурами, які встановлені на Лебединці, організаторка фестивалю «Металеве серце України» Ніна Крока не знає, чи є сенс ще виготовляти фігури, пише «Рівне Вечірнє»:

Не було передбачено, що по наших скульптурах можна лазити. Тому мені дуже прикро бачити те, що з ними відбувається у парку Молоді. У металу є така особливість — втомлюватися. Він не витримує, коли одна людина туди залазить, а інша злазить. Як би міцно скульптури не були прикріплені, з часом вони розхитуються і нищаться. До них потрібно ставитисяя бережно, як до пам’ятника Шевченку, на який ніхто не вилазить.

На фото - Ніна Крока

На мою думку, така ситуація склалася від недостатньої культури наших людей. Адже вони своїми діями знищують родзинку Рівного. Мені хотілося б, щоб скульптури збереглися. Однак тенденція свідчить про інше, бо я час від часу забираю їх на ремонт, який виконую власним коштом, - каже Ніна Крока.

Зокрема, на реставрацію скульптури забирали навесні цього року. Тоді постало питання, чи варто їх повертати на місце, адже на алеї вони встановлені для краси, а не розваг, чого багато рівнян зрозуміти так і не можуть. Після повернення фігур на звичне місце, поблизу них навіть встановили спеціальні заборонні таблички, втім і вони ситуацію не рятують.

Організаторка фестивалю вважає, що допомогти з вирішенням проблеми має і влада міста, і поліція:

Вважаю, що міська влада разом із поліцією має втрутитися. Може не штрафувати одразу людей, а найняти волонтерів, які б розповідали, як потрібно правильно поводитися в парку. Впевнена, що якби у когось у дворі стояла така скульптура, то він би забороняв дітям на неї вилазити, бо розумів, що від цього вона буде руйнуватися.

 

Ба більше, коли одна зі скульптур не витримала і впала, то рівняни ще й мали до мене претензії. Через це я не знаю, чи потрібно продовжувати їх виготовляти та організовувати фестиваль. Якщо люди все нищать.

Нагадаємо, нещодавно на сайті міської ради з’явилася петиція з проханням встановити на алеї відеоспостереження або найняти охоронця, який би стежив за тим, щоб фігури ніхто не псував.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень