Що віщує знайдений хрестик і чи можна його піднімати: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Більшість прикмет застерігає від підбирання знайденого на вулиці хрестика. Вважається, що разом із хрестиком людина може отримати проблеми його попереднього володаря.

Дуже поганим знаком вважається знайти зламаний хрестик або хрестик на мотузку.

В той же час думка священнослужителів з цього приводу зовсім інша. Вони стверджують, якщо вам довелося знайти хрестик, переживати не варто, так як ця річ не здатна накопичувати погану енергетику. Православний хрест – це святиня, яка не здатна заподіяти шкоду.

В цілому існує декілька забобонів, які здатні розтлумачити цю ситуацію. А їх тлумачення залежить від того, в якому саме місці ви виявили знахідку.

Побачили хрестик, який припадає пилом на перехресті – поганий знак. Зазвичай там його кидають далеко не випадково. Святий хрест могли заговорити, щоб позбутися будь-якої хвороби або з метою відвести біду. Таким чином, піднявши його, людина забирає всі викинуті нещастя на себе.

Довелося знайти натільний хрестик у своєму будинку – прикмета радить подумати, як саме він там опинився. Якщо раніше він належав комусь з ваших родичів і просто був забутий – проблем ця річ не накличе. Однак може бути й інша ситуація, коли цей предмет спеціально підкидають в будинок, щоб притягнути біди.

Якщо свята річ лежала на дорозі – готуйтеся до поїздки. Причому це може бути не тільки ділове відрядження, але і візит до далеких родичів.

Хрестик, знайдений в калюжі, обіцяє людині неприємності. Можна опинитися під прицілом заздрісників і недоброзичливців, які почнуть плести інтриги. Цілком можливо, що ці події тягнуть за собою переживання і сльози.

З одного боку, прикмети не радять піднімати знайдений хрестик, особливо якщо він був знайдений на перехресті. Таку річ краще залишити там, де вона й лежала. Однак священнослужителі кажуть, що недобре, коли святиня валяється в пилюці.

Якщо ви щиро вірите в прикмети і боїтеся накликати на себе неприємності, перед тим, як підняти цей предмет, його слід перехрестити і прочитати коротку молитву.

Служителі церкви впевнені, що знайдений хрест є символом прояву Божої милості. І якщо ви залишите оберіг на дорозі, то тим самим зневажите його.

Знайдений хрестик можна повісити на гілку найближчого дерева – можливо, людина, яка втратила оберіг, повернеться, щоб знайти його. А найкраще - знайдений хрестик  віднести до церкви.

Згідно з забобонами, випадково знайти хрестик судилося тільки хорошій людині. Прикмета свідчить, що грішник ніколи не виявить у себе під ногами святиню.

Прикмети не радять носити знайдений хрестик. Забобонні люди стверджують, що надягати на себе таку знахідку не можна, інакше доведеться звалити на себе чужі гріхи.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень