Що віщує щастя, а що - швидке розлучення: весільні прикмети

Весільні прикмети: старі та сучасні

Щоб шлюб був вдалим, молодята не повинні бачити один одного зранку в день весілля. Бажано також, щоб наречений не бачив сукні своєї обраниці до дня одруження.

Обручки мають бути круглі та гладкі, без різьблення, насічок і каменів, щоб і життя складалося гладко. Масивні весільні обручки – до багатства, статків.

Одружуватись з батьківськими обручками – повторити їхню долю. Нікому не можна давати міряти обручки ні до, ні після весілля.

Якщо, надягаючи обручку, впустити її – бути зраді. Після весілля обручку краще якомога рідше знімати.

В день весілля наречена має одягти на себе щось нове, щось старе, щось позичене і щось блакитне.

Сукня нареченої має бути суцільною, а не корсетом зі спідницею, щоб не було у дівчини розділеного життя.

Щоб нареченій добре жилося у шлюбі, сережки їй надягає щаслива заміжня подруга. Не можна одягати перли на весілля – це до сліз нареченої.

Букет нареченого наречена не повинна випускати з рук протягом всього дня. В особливих випадках його можна дати потримати нареченому чи матері. Вважається: випустиш букет, і щастя може злетіти як птах.

Вінчальні свічки молодята мають задути одночасно на довге спільне життя.

При виході з церкви чи РАГСу потрібно обсипати молодих рисом на життя в достатку, монетами – на заможність, пшеницею – на плодючість, цукерками – на солодке життя.

Щоб не сваритися в шлюбі, молоді розбивають тарілку і разом переступають через уламки.

Обов'язково розбийте перший келих з-під шампанського на щастя.

Ніхто не повинен проходити між нареченим і нареченою, тому молоді мають весь час триматися разом. Щоб їхній союз був непорушним!

Не можна також переходити дорогу молодятам під час весільної процесії. Необхідно стежити, щоб ніхто із гостей і сторонніх не поправляв одяг на молодятах.

На весілля не дарують набори ножів і виделок, щоб не було чвар у родині.

Якщо в день весілля ламається каблук взуття, сімейне життя  «шкутильгатиме».

Після весілля наречена повинна обов'язково зберегти фату. Нею в майбутньому можна накривати хвору дитину для швидшого одужання.

Не можна брати свідками на весілля розлучених - згодом молодих чекає розставання.

Та навіть зігравши весілля «по науці», не можна ручатися, що молоді житимуть як у казці. То ж не лякайтеся, якщо пропустите якусь прикмету, адже найголовніша умова для щасливого шлюбу – одружитися з коханою і дорогою вам людиною.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень