Сморід у Рівному: що знайшла комісія

Вона побувала на одному об'єкті, від якого може йти сморід

Комісія міськради Рівного розпочала пошуки причини смороду у Рівному, на який неодноразово скаржилися містяни. І побувала на одному з об'єктів, який може бути джерелом неприємних ароматів - на очисних спорудах «Рівнеоблводоканалу», що на вулиці Будівельників.

Про це розповів Радіо Трек начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Рівненщини Василь Тонконоженко:

До очисних споруд - нема претензій. Хоча з «Рівнеоблводоканалу» нам так і не надали повну відповідь, куди скидають нечистоти з асенізаційних машин, які викачують септики неканалізованих осель громадян. 

 

На інших об'єктах комісія не бувала. Тож джерело смороду так і не встановила. А коли її наступне засідання, пояснили у  Держпродспоживслужбі, мають знати у міській владі Рівного. Адже саме влада має контролювати стан повітря міста. 

Щодо ймовірних джерел смороду Василь Тонконоженко назвав такі:

Це можуть бути Шпанівський спиртзавод, несанкціоновані зливи асенізаційних машин, аварійні скиди очисних споруд і каналізаційно-насосних станцій, міське сміттєзвалище, підпільний цех з виготовлення кормів для тварин на вулиці Будівельників, 3.

 

Цех може виготовляти комбікорм з решток тварин. Але ми йому не дали дозволу на роботу, тож цех мав би не працювати.

 

Звісно, причиною смороду може бути і симбіоз інших підприємств. Але за руку нікого не впіймали.     

За словами Василя Тонконоженка, фахівці Держпродспоживслужби неодноразово реагували на скарги рівнян на сморід у місті і виїжджали на перевірки. Але жодного разу перевищень вмісту шкідливих речовин у повітрі не виявили ні у житловій забудові, ні біля Шпанівського заводу. 

Можливо, ми не в той момент виїжджали. Адже власної лабораторії для дослідження стану повітря не маємо. Тож замовляємо дослідження лабораторії обласному центру контролю і профілактики хвороб. Тобто приїжджаємо на дослідження через 2-3 години після повідомлення про сморід. 

 

Також встановити джерело смороду важко, пояснює Василь Тонконоженко, тому що сморід - не постійний:

Не постійні, а організовані викиди - завжди важко зафіксувати. Бо поки приїдеш - вже все розвіялося  в атмосфері.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень