Що робили із водою 9 квітня, щоб прогнати хвороби: народні прикмети

У православ’ї в цей день шанують преподобномученика Вадима

Народне свято 9 квітня відоме під назвою Вадим ключник. Наші пращури цього дня ходили до найближчого джерела і набирали воду, якою вмивалися і поїли всю родину.

Люди вірили, що джерельна вода цього дня набуває цілющих і омолоджувальних властивостей.

Якщо ж у будинку була лежача хвора людина, то у воді, яку принесли з джерела, прали її одяг і постільну білизну, потім скоріше просушували, щоб встигнути в цей же день одягнути на неї все чисте. Після проведення обряду хворий швидко йшов на поправку.

До джерел старалися прийти до сходу сонця, спішили це зробити раніше за інших, через те, що незаймана вода вважається найкращою. Залишали подарунки у вигляді клаптиків тканини або хусток, після чого зверталися до води зі своїм проханням.

9 квітня українці очікували на повернення перелітних птахів - зозуль, лелек, вівсянок, шпаків, щигликів. Для птахів розвішували годівниці із зерном, щоб вони заселяли сади. Тоді вони полюватимуть на шкідників дерев.

Що не можна робити 9 квітня

Сьогодні  потрібно акуратно поводитися з водою і намагатися нічого не проливати, щоб не накликати в будинок біду. Якщо ж так сталося, важливо правильно прибрати рідину: використовувати для витирання тільки чисту білу тканину, а після — висушити її на вітрі.

Цього дня варто уникати будь-яких хірургічних втручань, а також перенесіть пломбування зубів на інший день, адже результат може бути невдалим.

Якщо в цей день необхідно влаштувати прибирання, краще використовувати «вологий» метод. Вважали, що всі рухи, які з'являються при підмітанні підлоги віником або змахуванні пилу, можуть погано позначитися на здоров'ї домочадців.

Не рекомендується в цей день забагато часу проводити в ліжку. Той, хто встане з ліжка після полудня, знайде фінансові проблеми, які не вирішаться до самої осені. У цьому були впевнені наші предки.

Не варто нікому заздрити, інакше на вас перейдуть проблеми і тривоги людини, якій заздрите.

У цей день категорично заборонено кидати сміття і плювати в джерело або колодязь, а також мити брудні речі і прати одяг в джерельній воді.

Не варто підрізати гілки дерев в цей день, оскільки рани на рослинах будуть довго гоїтися.

Народні прикмети на 9 квітня

  • Якщо грудка землі не розсипається, то орати ще рано, тому що ще ґрунт сирий. Якщо ж земля розсипається, то прийшов час орати.
  • Якщо погода до цього дня не встановилась, то літо буде сухе.
  • Вітер і туман – до врожайного року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень