Кого не можна пускати в дім 6 квітня: народні прикмети

6 квітня за новим церковним календарем православні віряни згадують святого Євтихія

Пращури вірили, що святитель Євтихій отримав від Бога дар зцілення. У цей день багато жінок ходили до церкви і просили виліковувалися від безпліддя. Також до святого Євтихія молилися про зцілення від вродженої глухонімоти, психічних хвороб та алкоголізму.

Євтихія вважали покровителем тиші. Тому в цей день намагалися уникали гучних розмов.

За погодою цього дня судили про майбутній урожай. Говорили 6 квітня: «Якщо на Євтихія безвітряно — то ранні хліба рясно вродять, а Ярема вітряний — колосся хлібні зіб’є».

А ще в цей день зазвичай з’являлися сережки у повислої берези. Їх збирали і готували цілюще зілля, яке використовували при кашлі і бронхіті.

Також 6 квітня, у третю суботу Великого посту, у церкві проходять поминальні служби, на яких моляться за упокій родичів і близьких. Цього дня добре піти до храму, віднести панахиду, відвідати могили померлих, а якщо немає такої можливості, то помолитися за їхній спокій удома. 

Що не можна робити 6 квітня

6 квітня потрібно з великою повагою ставитися до яблунь. Тому не можна сьогодні ламати яблуневі гілки або псувати дерево. Вірили, що, обрізаючи гілки дерев, людина обрізає собі щасливе життя.

Також пращури вважали, що не можна 6 квітня жінкам рвати квітки яблуні. Вірили, що так можна обірвати своє сімейне щастя.

Не варто надягати 6 квітня темний одяг: чорний, синій та зелений. Ці кольори 6 квітня притягують невдачі.

Не рекомендували 6 квітня багато часу проводити в ліжку. Наші пращури говорили: якщо батьки будуть лінуватися в цей день, їхні діти виростуть примхливими.

У цей день потрібно уникати зайвих людей. Особливо важливо не пускати їх в будинок. В іншому випадку весь тиждень пройде в спілкуванні з неприємними особами.

Народні прикмети на 6 квітня

  • Качки гніздяться в місцях із великою кількістю води — до посухи влітку;
  • Тихий і сонячний день — ярі добре вродять;
  • Туман вранці 6 квітня віщує суху погоду до кінця місяця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень