Що приносили у дім 2 липня, щоб «вигнати» хвороби: народні прикмети

2 липня відзначають День Божої Матері

За новим рковним календарем 2 липня віряни вшановують Покладення чесної ризи Пресвятої Богородиці.

Перед образом Богородиці моляться про зцілення від хвороб, особливо від лихоманки, благополучне заміжжя, просять захистити дім і сім'ю від бід. Охтирська ікона Богородиці вважається покровителькою дітей.

У давнину наші предки 2 липня обов'язково садили у дворі березу. Вважали, що це дерево захищає людей від лиха, а оселю від нечисті.

А для здоров'я та благополуччя усіх домочадців, у дім приносили березові гілочки і ставили їх у воду. Вірили, що береза «відганяє» хвороби із дому.

На полях і городах в цей день займаються сінокосом, а в садах збирають ягоди. У цей день дитині в колиску клали лляний рушник як оберіг від хвороб. 

 

Що не можна робити 2 липня

У цей день вважали небезпечною воду - в ній 2 липня, за давніми віруваннями, мешкали злі духи і хвороби. Тому у цей день було заборонено купатись у відкритих водоймах.

Пити воду з колодязя 2 липня не варто - це принесе хвороби.

Не варто переїжджати і міняти місце проживання, а також здійснювати тривалі поїздки. Ці дії можуть накликати невдачу в фінансових і кар’єрних справах або привести до проблем зі здоров’ям.

Народні прикмети дня не радять сьгодні багато розмовляти жінкам - можна «наговорити» собі неприємностей і хвороб

 

Народні прикмети на 2 липня

  • Західний вітер подув – чекай дощу.
  • Поява на деревах перших жовтих листочків, віщує ранню осінь і зиму.
  • Вранці по воді туман стелиться – на гарну погоду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Теги: прикмети
Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень