

Смачні рецепти на кожен день і на свято
Кабачок – надзвичайно корисний дієтичний овоч. У ньому міститься багато мінеральних солей, які добре впливають на шлунково-кишковий тракт, а також вітаміни С, В1 та В2, каротин і нікотинова кислота, що роблять ці овочі практично обов’язковими для вживання людьми з цукровим діабетом чи хворобами серця або крові
Сезон кабачків незабаром розпочнеться. Зараз їх можна придбати у будь-якому супермаркеті, магазині чи на ринку — за помірну суму.
Якщо теж любите цей овоч, але стандартні рецепти вам вже трохи набридли, пропонуємо кілька варіантів надзвичайно смачних страв, які можна приготувати з кабачків або з їх додаванням
Такий салатик сподобається тим, хто намагається підтримувати гарну форму. Він виходить легким і дуже апетитним, тож готувати його можна хоч щодня, змінюючи лише соус, аби страва не приїдалася.
У чашу блендера кладемо сир, часник, нарізаний шматочками помідор і селеру, а також подрібнену зелень, грецький йогурт, сіль і перець. Все збиваємо до однорідної маси, а вже готову заправку лишаємо настоятися.
Кабачки промиваємо і нарізаємо тонкими пластинками, а тоді - соломкою. Перекладаємо у глибокий салатник і додаємо соус.
Така страва стане чудовою вечерею. Вона швидко готується і ще швидше – з’їдається
Відварюємо макарони.
Доки вони готуються, розігріваємо велику сковорідку. Протягом 10 хв обсмажуємо на ній нарізані тонкою соломкою кабачки, помідор і часник. Підсолюємо і перчимо, а тоді – додаємо макарони. Смажимо ще 5 хв.
За бажання до такої страви можна додати сир чи будь-яке м’ясо – від цього вона стане лише смачнішою.
Кабачок у цих котлетах практично не відчувається, але прекрасно доповнює куряче м'ясо. Котлети можна подавати з будь-яким гарніром або ж їсти просто з хлібом.
Дуже круте поєднання таких котлет із пюре з цвітної капусти чи звичайним картопляним.
Добре вимитий кабачок натираємо на тертці в друшляк, солимо і перемішуємо. У такому вигляді лишаємо його на 5 хв, а потім - віджимаємо кабачок від зайвого соку і перекладаємо в миску.
Цибулю чистимо і ріжемо невеликими шматочками, кладемо в чашу блендера і подрібнюємо. Куряче філе нарізаємо середніми шматочками і теж подрібнюємо блендером.
Підготоване м'ясо і цибулю додаємо до кабачків. Туди ж кладемо курячі жовтки, сіль, перець, майонез, гірчицю і все добре змішуємо.
Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хв.
Присипаємо борошном дошку. Ложкою набираємо трохи фаршу і формуємо котлетки, які викладаємо на дошку. Зверху присипаємо їх борошном.
У сковороду наливаємо олію і добре її розігріваємо. Вкладаємо котлетки та обсмажуємо з обох сторін до появи рум'яної скоринки.
Це легка у приготуванні та надзвичайно смачна закуска-салат. Підійде як для звичайного перекусу, так і для святкового столу
Добре промиті кабачки треба натерти на великій тертці. Підсолити і залишити на 15 хв. Тоді кабачкову масу віджати від соку і перекласти у глибоку миску. Посолити, поперчити, додати дрібно нарізану зелень та яйця. Добре перемішати, а тоді – додати борошно і вимішати ще раз. Отриману масу розділити на 4-5 частин, які смажитимуться по черзі.
На невеликій сковороді розігріваємо олію. Кабачкову масу викладаємо на сковороду, розрівнюючи лопаткою, аби вийшов один великий млинець. Обсмажуємо з обох сторін до рум'яної скоринки.
В окремій мисці мішаємо майонез і чавлений часник.
Отримані кабачкові млинці викладаємо на плоску тарілку. Кожен з них змащуємо столовою ложкою майонезу з часником і викладаємо зверху тонко нарізані помідори. Останній млинець також мажемо соусом із часником і прикрашаємо.
Перед подачею на стіл такий тортик має трохи настоятися у холодильнику. Для цього вистачить години часу.
Дуже смачний літній салат, який цілком може бути самостійною стравою. Маленька підказка: за бажання у салат можна додати нарізані кубиками обсмажені сухарі, збризнуті олією та присипані спеціями.
Кабачки порізати тонкими кружечками, посолити і поперчити, а тоді - обсмажити на олії до легкого зарум'янювання. Разом з кабачками треба злегка обсмажити насіння.
Викласти кабачки на тарілку, остудити, присипати насінням і зеленню. Зверху викласти порізану брусочками фету. Поперчити і полити рослинною олією, змішаною з лимонним соком.
Салат можна їсти як теплим, так і охолодженим.
Радіо Трек: НОВИНИ
Переведення годинників змінили: з’явилося уточнення про літній час 2025
Рахунок пішов на тисячі: німці масово не пускають до себе українців
Що робити зі знайденим на городі курячим яйцем: народні прикмети
Українська вчителька отримала «розрив свідомості» від зарплатні у Німеччині
Салат «Чоловічий каприз». Інгредієнти прості, але вгадати їх гості не можуть
Балканська закуска: мариновані помідори, які першими «розлітаються» зі столу (РЕЦЕПТ)
«Берлінський» – смачний і ситний салат на свято та щодень. З легкістю замінить «Олів'є» (РЕЦЕПТ)
Бомбічна закуска за 30 хвилин: ідеальний рецепт, який зможуть приготувати всі
Смачніше, ніж відбивні та котлети: ліниві бризолі з м'ясним фаршем за 10 хвилин
«Небо в роті»: рецепт торта, який підкорить найбільшого критика
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415