Що потрібно зробити з холодильником, щоб він не зламався під час відключень: інструкція

Є три різні варіанти

Через пошкодження росіянами енергооб’єктів по всій Україні все частіше діють аварійні відключення світла, а напруга в мережі часто буває нестабільною. Такі стрибки можуть пошкодити електроприлади та навіть спричинити коротке замикання.

У таких умовах важливо знати, що робити з холодильником у разі відключення електрики, щоб техніка не зіпсувалася. Є три способи захистити холодильник від перепадів напруги.

Реле напруги

Найпростіший і фінансово доступний - це реле напруги. Цей прилад підключається до розетки і в момент великих перепадів напруги знеструмлює техніку. Він підійде для тих споживачів, у кого перепади в мережі бувають рідкісними. Вартість реле коливається від 500 до 1500 гривень, що порівняно з ремонтом згорілого компресора зовсім недорого.

Стабілізатор напруги

Якщо перепади потужності бувають часто і мережі у вашому домі зношені, то краще вибрати стабілізатор напруги. Він не відключає техніку при перепадах, а коригує потужність струму до значення 220 В. Так при частих скачках ви не залишитеся з вимкненим холодильником. Вартість стабілізатора трохи вища, ніж реле, і стартує від 2 тисяч гривень.

Джерело безперебійного живлення

Найнадійніший і найкомфортніший спосіб, як захистити холодильник від стрибка напруги - це підключити джерело безперебійного живлення. У разі проблем із напругою безперебійник переводить холодильник на живлення від акумулятора. Цей пристрій розв'язує одразу дві проблеми - стрибки напруги і тривалі вимкнення світла. Він забезпечує безперервну роботу холодильника. Ціни на безперебійники починаються від 15 тисяч гривень.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень