Що потрібно зробити із грошима 18 серпня: народні прикмети

18 серпня за народним календарем день Євстигнія-Житника

Селяни 18 серпня закликали жнива, виходивши на поле і, обернувшись на чотири сторони, закликали землю допомогти у дозріванні посівів. До речі, щоб у садівника-городника ніколи спина не боліла, в цей день потрібно було поділитися врожаєм з сусідами. 

Також збирали цибулю. Була поширена традиція, згідно з якою потрібно обов’язково 18 серпня їсти хліб з сіллю та цибулею, запиваючи квасом.

Крім того, розвішували в будинках зв’язки з цибулею, вважаючи, що так повітря очищається від бактерій і мікробів. Належало також саме 18 серпня замісити хліб з борошна першого помолу, щоб протягом року не відчувати нестачу в продовольстві і зберегти запаси до наступної весни.

Під час жнив 18 серпня намагалися знайти стебло, на якому одночасно росло б 12 колосків.

Таку знахідку належало зберігати до наступної весни в будинку і називали її «житньою маткою». Під час наступного посіву зерна з житньої матки кидали в землю, сподіваючись на багатий урожай.

У цей день до сходу сонця потрібно перерахувати всі свої гроші - це до успіху в майбутніх справах.

Що не можна робити 18 серпня

Наші предки вважали, що 18 серпня не варто робити пропозицію руки і серця. Вони вірили, що рішення (як позитивне, так і негативне), прийняте в цей день, виявиться помилковим.

Заборонено в цю середу пусті балачки за роботою. Вважається, що в іншому випадку праця виявиться марною. Взагалі в цей день необхідно менше говорити і більше робити.

Не слід 18 серпня залишати дітей надовго одних в кімнаті. У народі вірили, що їх можуть налякати злі духи, які в цей час носяться в пошуках невинної душі. Позбутися від цієї дитячої травми вдасться дуже не скоро.

Не рекомендується 18 серпня сперечатися з близькими, особливо з людьми похилого віку. У народі говорили, що, не послухавшись, можна посваритися так сильно, що помиритися не вдасться до самої їх смерті.

Народні прикмети на 18 серпня

  • Яка погода 18 серпня – таким і грудень буде
  • П’явки на поверхню води спливають – дощ буде
  • Земляні хробаки виповзли 18 серпня з-під землі – чекай дощу
  • Увечері відлуння чується далеко – буде теплий день. Якщо ж відлуння 18 серпня глухе, то наступний день буде похмурим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень