Що потрібно з'їсти 9 жовтня, щоб бути багатим весь рік: народні прикмети

9 жовтня православна церква вшановує пам’ять Якова — одного з дванадцяти апостолів

У народі святого називали Яків Деревопилець, оскільки у цей час йшла активна заготівля дров.

У цей день зазвичай завжди було холодно. Наші предки казали: “Після Якова осінь вже заплакала, бо після Якова тепла нема ніякого”.

Люди у цей вечір стежили за місяцем: якщо він у колах – наступне літо буде сухим. Наші предки вважали 9 жовтня хорошим днем для будь-яких сімейних справ.

За старих часів 9 жовтня називали Днем першої каші. У цей день обов'язково варили пшеничну кашу, яка, вірили пращури, приносить на весь рік міцне здоров'я, силу і багатство.

Що не можна робити 9 жовтня

Не рекомендували 9 жовтня щось зашивати. Наші предки говорили: якщо не послухатися цієї заборони, доведеться весь рік латати дірки в гаманці. 

Заборонено в цей день відмовлятися від частувань або самому проявляти негостинність. Щоб в будинку був достаток, необхідно накрити добрий стіл і запросити до нього всіх охочих.

Не можна 9 жовтня не тільки сваритися, а й згадувати минулі образи. Вважається, що будь-який негатив, випущений з вуст, повернеться людині в трикратному розмірі. 

Ще одна містична прикмета у них була пов'язана із  красивими дівчатами. У народі вважали, що під їх личиною 9 жовтня могла ховатися нечисть, і закликали уникати в цей день прекрасних незнайомок.

Народні прикмети на 9 жовтня

  • Дощ в цей день означає, що сніг в цьому році випаде рано.
  • Місяць вночі ховається за хмарами - до посушливого літа.
  • Якщо зранку 9 жовтня стоїть туман, зима видасться надзвичайно суворою, а міцні морози будуть стояти аж до лютого.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень