Що потрібно з'їсти 6 жовтня, щоб не хворіти до наступної осені: народні прикмети

За церковним календарем 6 жовтня - День апостола Хоми

Згідно зі Святим Письмом, Хома був одним з 12 апостолів, який не повірив у воскресіння Ісуса Христа. Тож Ісус сам з'явився до Хоми і показав йому свої рани.

Апостолу Хомі моляться як покровителю чесного достатку і всіх працьовитих людей і дякують за допомогу в роботі й за запаси на зиму.

6 жовтня наповнювали комори різними припасами: овочами, хлібом, варенням, консерваціями, медом, солоними грибами. Вірили, що чим більше припасеш до цього дня, тим простіше буде пережити зиму.

У цей день пекли хліб, а окраєць від нього, присипаний сіллю, віддавали іменинникам і хворим. Вважали, що він здатен вилікувати навіть від найважчої недуги.

Що не можна робити 6 жовтня

У цей день не можна лінуватися. 6 жовтня необхідно, щоб всі члени сім'ї були зайняті чимось корисним. Навіть маленьким дітям не слід байдикувати. В іншому разі в дім прийдуть злидні, говорили предки.

6 жовтня заборонялося говорити неправду і лукавити, інакше можна накликати на себе невдачу та відвернути достаток.

Не варто 6 жовтня сильно витрачатися — відновити ресурси потім не вийде. Навпаки, якщо в цей день вдасться заощадити, найближчим часом чекайте примноження фінансів.

Вважалося поганою прикметою 6 жовтня відмовити бідним у шматку хліба - інакше весь рік буде неврожайним.

 

Народні прикмети на 6 жовтня

  • Якщо погода безвітряна, то скоро похолодає.
  • Ворони в зграї збираються - до негоди.
  • Бліде сонце на заході - до похолодання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень