Де не можна ночувати 2 жовтня, щоб не притягнути на себе лихо: народні прикмети

2 жовтня за новим церковним календарем згадують мучеників Купріяна та Юстину

Устину і Купріяна в народі вважали захисниками від бісів, чаклунів і відьом. Їм моляться, щоб уберегтися від чаклунства, приворотів і недобрих людей

Говорили, що це час, в який необхідно позбавлятися від всякої нечисті і мари. Повір’я говорили про те, що, якщо людина 2 жовтня не буде обережною, то, згідно з прикметами, на неї нападуть злі сили.

Вважали, що найбільше страждають від злих сил п’яниці або люди, що нехтують релігійними обов’язками. 

З цього дня зазвичай змінювалася погода: наставали холоди. Городники сіяли під зиму моркву, буряк, петрушку, кріп, щавель і часник.

В цілому цей день вважали невдалим — якраз через активність нечисті. Тому 2 жовтня наші предки намагалися бути тихіше води, не позичати грошей, не починати нових справ і не йти далеко від дому.

Що не можна робити 2 жовтня

2 жовтня було заборонено ночувати в чужій оселі. Якщо ви затрималися в гостях допізна, потрібно все одно вирушити ночувати додому. Інакше можна накликати на себе лихо, вважали наші предки.

Також категорично заборонено цього дня пити алкоголь, вважається, що «хто нап'ється - від чорта не вбережеться».

Не можна в цей день підіймати щось з землі, особливо те, що являє собою цінність. Гроші, золоті прикраси та інші дорогі, але чужі речі 2 жовтня стануть провідниками негативної енергії. Того, хто не послухається цієї ради, чекає ціла низка невдач.

Народні прикмети на 2 жовтня

  • Дощ пішов - чекай заморозків через тиждень.
  • Погода гарна - осінь буде теплою і довгою;
  • Грибів багато в лісі - наступне літо буде дощовим;

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень