Що потрібно з'їсти 25 червня, щоб розбагатіти до кінця року: народні прикмети

У православній церкві 25 червня відзначається день Петра Афонського

Цей день вважається останнім періодом посіву огірків, капусти та пізньої гречки. Практично завжди присутня 25 червня роса вранці, і вважається, що саме з цього моменту ніч іде на збільшення, а день, навпаки, скорочується. 

25 червня завершується літнє сонцестояння. Починається спека, яка зазвичай стоїть сорок днів. Городники в цей день розсаджують останню розсаду.

Сьогодні також було прийнято ходити на риболовлю, а потім готувати страви з риби. Найголовнішою на столі, безумовно, була уха.

Наші предки вірили, хто сьогодні до заходу сонця скуштує уху, той до кінця року розбагатіє. І чим наваристіша уха, тим більшим буде багатство.

Що не можна робити 25 червня

Наші предки вважали, що 25 червня не можна надягати темний одяг, щоб не образити сонце. Інакше воно буде рідко з'являтися влітку, зате проливний дощ стане частим гостем.

Не можна лягати спати до заходу сонця. Навіть якщо втома збиває з ніг, необхідно дочекатися, поки сонце зайде, і тільки після цього відходити до сну. Інакше можна забути про удачу на весь місяць.

Якщо ж лягти відразу після півночі і загадати бажання, воно обов'язково збудеться, вважали в народі.

Діти в цей день повинні спати тільки на своїх подушках або зовсім без них. В іншому випадку дитину почнуть мучити жахи або безсоння.

Народні прикмети на 25 червня

  • Багато роси –  буде гарний урожай.
  • Якщо дощ на Петра падає маленькими краплями – йтиме довго.
  • Якщо Чумацький шлях ясний, то це до сонячного дня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень