Що потрібно з'їсти 22 липня, щоб рік не хворіти: народні прикмети

Православна церква за новим календарем 22 липня вшановує послідовницю Ісуса Христа Марію Магдалину

У народі це свято називають Марією Ягідницею. Спочатку свято було язичницьким і присвячувалося Марії-заступниці, охоронниці жінок.

Після приходу християнства церква в цей день почала шанувати пам'ять рівноапостольної Марії Магдалини, мироносиці.

Вважали, що на Магдалину роса має особливу силу. Тому жінки до світанку намагалися обов’язково вмитися росою, щоб зберегти красу та молодість.

Зазвичай до 22 липня достигала чорна і червона смородина, агрус та ожина, з яких варили варення і готували на їх основі лікарські засоби. 

У цю дату ягоди вважали особливо корисними для крові, судин і краси шкіри. Тому 22 липня обов'язково варто з'їсти жменю сирих ягід. Пращури вірили, що тоді весь рік хвороби оминатимуть.

Що не можна робити 22 липня

22 липня не можна ходити по росі голими ногами. У ній, за народними повір'ями, в цей день нечиста сила вимочує льон для майбутнього одягу русалок.

З цієї ж причини не можна відпускати худобу на подвір'я, заздалегідь не обтрусивши з рослин крапельки роси. В іншому випадку тварини можуть захворіти і загинути. У це вірили пращури.

Заборонено 22 липня тримати вікна і фіранки на них брудними. Вважається, що чим більше чистого світла проникне в будинок, тим здоровішими і щасливішими будуть його мешканці.

22 липня не рекомендується вирішувати фінансові проблеми, в тому числі брати кредит. На того, хто проігнорує цю пораду предків, чекає часткова або навіть повна втрата майна.

У день Марії Магдалини категорично заборонено сваритися з рідними, матюкатися, згадувати старі образи, влаштовувати скандали через ревнощі. Якщо в цей день між близькими зіпсуються відносини, то налагодяться вони нескоро.

День Марії здавна вважається невдалим для роботи на полі і в городі. Не варто нічого копати, сапати і обрізати дерева, інакше можуть виникнути проблеми зі здоров'ям.

Також не варто в цей день працювати на вулиці якщо пройшов дощ.

Народні прикмети на 22 липня

  • Якщо жаби тримаються на воді, то це до сухої погоди, а якщо голосно квакають або сидять на суші, то це до негоди.
  • Гроза в цей день віщує багатий урожай зернових культур.
  • Якщо з’явилися опеньки, то грибів восени мало буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень