Що потрібно випити вранці 21 липня, щоб хвороби оминали: народні прикмети

21 липня за новим церковним календарем вшановують пам’ять преподобного Семена

У давнину говорили: «Який Семен, такий і жовтень. А якщо цей день буде вітряним, то зима буде достатньо холодною».

У цей день, вважали наші предки, все потрібно робити мовчки.

Навіть такі тривалі роботи, як ремонт і прибирання засіків, люди проводили в повній тиші. Вважали, якщо порушити заборону, то будуть чекати неприємності і хвороби.

Також у народі існував звичай набирати 21 липня непочату воду з джерела. Її потрібно було набрати вранці, до сходу сонця, мовчки і бажано першим.

Такій воді приписували особливі властивості - її пили в разі хвороб, окропляли оселю, поїли неспокійних дітей, щоб вони не плакали. Якщо таку воду набрати з трьох або семи колодязів, то її сила примножиться.

З цього дня українці починали збирати яблука і готуватися до Яблучного Спаса. До Спаса яблука не їли, а тільки переробляли на компоти і варення.

 

Що не можна робити 21 липня

Категорично не можна 21 липня обманювати. Будь-яка брехня в цей день негативно позначиться на майбутньому людини, яка каже неправду.

Не рекомендували в цей день брати в руки гострі предмети — навіть виделки і ножі краще залишити в сторонці. У народі вірили, що в іншому разі можна отримати настільки сильну рану, що гоїтися вона буде болісно довго.

21 липня не можна влаштовувати сімейні розборки і сварки. Вважали, що той, хто почне сваритися в цей день - швидко збідніє.

Сьогодні не варто брати гроші в борг. Вірили, що якщо сьогодні візьмеш гроші у борг, то до кінця року будеш у боргах.


Народні прикмети на 21 липня

  • Гроза на Семена – осінь буде довгою
  • Голосно кричать сороки 21 липня – буде дуже тепла погода взимку
  • Сильні роси 21 липня – буде поганий врожай льону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень