Що потрібно розкласти навколо будинку 16 жовтня, щоб захистись від зла: народні прикмети

Зацерковним календарем сьогодні – Лонгіна Сотника

Лонгіна вважали захисником від хвороб очей, тому 16 жовтня з особливою ретельністю молилися йому про зцілення.

У народі мученика також вважали охоронцем воріт між світлом і темрявою, тому йому моляться з проханням захистити дім від зла, нечисті та несправедливості.

16 жовтня люди виносили на вулицю свій зимовий одяг, щоб провітрити його під останніми сонячними променями і висушити на морозі. Люди вірили, що таке поєднання захистить в майбутньому від хвороб.

На сонце 16 жовтня виходили погрітися літні і хворі люди. Вони вірили, що отримане тепло і світло допоможуть їм пережити зиму.

Традиційно в цей день всі вмивалися холодною водою з колодязя або джерела. Особливо старалися вмити дітей, вважаючи, що це допоможе зору. 

Люди в цей день розкладали гілки колючих рослин або різні гострі предмети навколо будинків. Вважалося, що так нечиста сила не зможе пробратися всередину і нашкодити господарям.

Що не можна робити 16 жовтня

16 жовтня не можна займатися рукоділлям або дрібним ремонтом, інакше можна отримати проблеми із зором.

На вулицю не варто виходити в брудному одязі. В іншому разі день не принесе вам нічого хорошого.

16 жовтня категорично заборонено злитися і лихословити. Вважали, що з'ясування відносин можуть залучити проблеми і надовго відвернути удачу.

У цього дня дуже напружена енергетика, він невдалий для важливих справ. Можуть статися неприємні випадковості, втрати і крадіжки. Уникайте великого скупчення людей, і не купуйте нічого значного, це не принесе  радості.

Народні прикмети на 16 жовтня

  • Перелітні птахи тільки зараз збираються у вирій – зима буде досить теплою і без сильних морозів
  • Вітер мінливий 16 жовтня – зима буде з частими відлигами
  • Каламутний і блідий місяць 16 жовтня – буде мороз і сніг

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень