Що покласти під ліжко, щоб вберегтися від зла: народні прикмети

У наших предків було прийнято ховати під ліжком «особливі» речі.

Сіль

Здавна сіль вважали потужним оберегом, який захищає людину від «лихого ока». Предки вірили, що уся нечисть боїться солі.

Щоб вберегтися від пристріту і негативу, під ліжко ставили блюдце із сіллю. А для залучення грошей у дім, сіль поміщали у полотняний мішечок.

Сіль змінювали щомісяця на молодий місяць.

Часник

Наші предки вірили, що часник є потужним оберегом від хвороб та нечисті. Щоб уберегти оселю від зла, головку часнику клали під ліжко. А щоб позбутися безсоння, головку часнику клали під подушку.

Ніж

Щоб захистити себе від пристріту, пращури клали ніж під матрац. Вірили, що гострий клинок розрізає енергетичні нитки зла, наведені на людину відьмами та магами.

Мак

Освячений мак захищає оселю від негативу, а господарів від хвороб та пристріту. Щоб бути неприступним для стороннього зла, мак розсипали на порозі і під ліжком.

Свята вода

Предки вірили, що свята вода захищає від хвороб і негативу. Її пили вранці натщесерце і ставили під ліжком у області голови.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень