Що подивитися: 10 фільмів про сильних та незламних жінок (ВІДЕО)

Перелік

У цій добірці ви знайдете неймовірні історії про реальних і вигаданих героїнь. Кожна з них особлива.

«Джой»

«Джой» — це байопік: в основі сценарію лежить історія бізнесвумен Джой Манганору, яка винайшла самовитискальну диво-швабру, а після неї ще безліч культових речей.

«Джулі-Джулія»

У байопіку показано дві тимчасові лінії — початок нульових, коли Джулі взялася за блог, і період 40-50-х, коли Джулія Чайлд тільки вчилася кулінарії.

«Фріда»

У картині показаний весь важкий шлях художниці до успіху, її травма спини, через який була прикута до ліжка, взаємини з чоловіком, художником Дієго Рівера, його зради і їхнє кохання, яке триває, незважаючи ні на що.

«Квітка пустелі»

Біографічний фільм за однойменною книжкою Сомалі топмоделі Варіс Діріе — неймовірно сильної й неординарної жінки.

Варіс Діріе стала першою жінкою, яка публічно засудила практику жіночого обрізання. Вона була призначена спеціальним послом ООН і створила Фонд по боротьбі з жіночим обрізанням.

«Дика»

Фільм, сценарій якого заснований на автобіографічній книжці Шеріл Стрейд, яка наважилася в 1994 році наодинці пройти частину тихоокеанської туристичної стежки відрізком у 1770 кілометрів.

Так вона вирішила позбутися душевних страждань після недавнього розлучення і смерті матері. У своєму непростому подорожі вона знаходить розраду, спокій і долає страхи.

«Ділова дівчина»

У фільмі розповідається про дівчину Тесс МакГілл — розумну, амбітну і не з діловою беручкістю. Тесс мріє про хорошу роботу і кар'єрне зростання, адже їй уже виповнилося 30 років, а ця мрія залишається досі нездійсненою.

«Перспективна дівчина»

Головна героїня фільму Кассандра — мила і красива дівчина, яка колись вчилася в університеті й подавала великі надії. Але якось в її житті трапилася страшна трагедія і тепер Кассандра живе з батьками й працює в кав'ярні.

«За статевою ознакою»

У картині розказана історії однієї з найвпливовіших жінок США Рут Гінзбург, членкині Верховного суду, і те, як вона починала свою кар'єру, і той момент її життя, коли героїня не могла влаштуватися на роботу адвокатом, адже її не брали тільки через те, що вона жінка і дуже емоційна.

Тому розумна цілеспрямована дівчина починає боротьбу з патріархальним світом, щоб покласти край дискримінації за статевою ознакою.

«Крихітка на мільйон доларів»

Оскароносний фільм завоював вісім золотих статуеток. У картині показано історію Меггі Фіцджеральд — 31-річної офіціантки, яка вирішує, що найбільше на світі хоче професійно займатися боксом.

Дівчина з неймовірним завзяттям віддається тренуванням, і скоро стає справжнім бійцем і підкорювачем рингів. Але в один із вирішальних боїв Меггі отримує серйозну травму, яка змінює все.

«Усмішка Мони Лізи»

1953 рік, в США йде боротьба жінок за свої права. Вчителька-феміністка Кетрін Енн Вотсон, залишає свого хлопця в Лос-Анджелесі, щоб викладати в консервативному приватному жіночому коледжі Веллслі в Массачусетсі історію мистецтв. Однак серед її колег переважають патріархальні погляди на роль жінки в цьому світі.

«Залізна леді»

Оскароносна біографічна драма, що розповідає про життя першої жінки прем'єр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер. У картині переплетені два тимчасових періоди — молодість Тетчер, коли вона тільки починає свій політичний шлях, і старість, коли страждала від сенільної деменції.

«Коко до Шанель»

Франко-бельгійський біографічний фільм про життя французької модельєрки Коко Шанель. Насамперед картина показує особисту драму героїні, розкриває її характер, підіймає завісу на багато таємниць ще до того, як з'явилася маленька чорна сукня, а вона стала легендою світу моди.

Джерело: ТСН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень