Що обов’язково роблять досвідчені водії взимку, перш ніж сісти за кермо

Одяг має значення

Взимку усі утепляються і одягають відповідний грубий одяг. Однак мало хто усвідомлює, що перебування у щільному верхньому одязі в автомобілі може спричинити серйозні ризики та потенційні травми у випадку аварії.

Досвідчені водії стверджують, що цупкий зимовий одяг в автомобілі небезпечний через обмеження свободи руху.

Це збільшує ризики, оскільки здатність швидко реагувати на дорожні ситуації знижується.

Найсерйознішим аспектом, який робить носіння верхнього одягу в автомобілі небезпечним, є ризик травмування під час використання ременя безпеки. Дослідження показали, що через об’ємний одяг між ременем безпеки та тілом водія чи пасажира може утворитися простір.

У разі аварії або різкого гальмування, ремінь безпеки може глибоко врізатися в живіт, що може призвести до серйозних пошкоджень, внутрішньої кровотечі та інших травм. Цей ризик особливо високий для дітей, у яких тіло ще більш уразливе.

Щоб уникнути таких травм, експерти рекомендують знімати верхній одяг перед тим, як сісти за кермо автомобіля, або якщо це неможливо, правильно пристібати ремінь безпеки під верхнім одягом. Це забезпечить щільне прилягання ременя до тіла та зменшить ризик серйозних пошкоджень у разі аварії. Якщо в салоні машини холодно, краще використовувати систему обігріву або взяти додаткову ковдру для комфорту.

Джерело: mashyna

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень