Що ні в якому разі не можна позичати 29 вересня: народні прикмети

За новим церковним календарем 29 вересня – Феофана Милостивого

Моляться Феофану Милостивому про здоров'я близьких та рідних, про сімейне щастя, про поповнення в сім'ї, про благополучне повернення додому своїх рідних (зокрема і тих, хто захищає Батьківщину).

Можна просити цього святого також про зміцнення у вірі, допомогу у важкій ситуації, пошук вірного рішення, захист від ворогів, наклепників та брехунів, які намагаються обплутати вас плітками.

У народі вірили, що тепло на Феофана обов’язково має повернутися. Однак погода в цей час була мінливою – з холодними вітрами і туманами.

З цього приводу в народі говорили: «Феофан накинув на сонце каптан».

У це народне свято мисливці виходили на промисел. Дуже хорошою прикметою вважалося підстрелити зайця в цей день. Тоді у мисливця весь рік буде вдалим.

Селяни в народне свято 29 вересня стригли овець і виготовляли з їхньої вовни одяг і взуття. Заводчики овець їздили на ринок і продавали вироби з овчини.

 
Що не можна робити 29 вересня

Не надягайте брудний, порваний, сильно зношений одяг в цей день, інакше ви станете об'єктом неприємних чуток і помилкових домислів. По можливості надіньте чисті і випрасувані речі.

Слідкуйте за сіллю, якщо вона закінчиться, то весь рік буде голод і безгрошів’я. І нікому її не давайте в борг, так віддасте і сімейне щастя.

Поганий день для працевлаштування на нову роботу, переїзду, далекої поїздки, походу в ліс або в гори.

І останнє – не беріть сьогодні в руки дріб’язок, інакше великих грошей у вас ще довго не буде.


Народні прикмети на 29 вересня

  • Ввечері або пізно вночі з’являється туман – прикмета, що найближчим часом заморозків не буде
  • В лісі 29 вересня пізні гриби з’явилися – сніг теж буде пізно
  • Свіжий ранковий вітер посилюється в денний час, а до вечора слабшає – за прикметами погода буде ясною

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень