Що не можна робити під час примусового доставлення до ТЦК: поради юриста

Як діяти юридично грамотно

Що робити у ситуації, коли співробітники територіального центру комплектування примусово доставляють військовозобов'язаних до центрів комплектування?

За словами адвоката Романа Сімутіна, після такого затримання та примусової доставки до ТЦК начальник виписує постанову про порушення законодавства про військовий обов'язок. Він накладає штраф на громадянина за ст. 210 КУпАП.

Адвокат пояснює, що для подібних заходів взяли за основу план «Сирена». Він запроваджується лише для затримання зловмисників, однак представники ТЦК «виловлюють» випадкових чоловіків та використовують звичайні мікроавтобуси.

Сімутін каже, що, якщо вас примусово затримали, це незаконно. За його словами, у таких випадках багато чоловіків спочатку підписують документи, а потім звертаються до адвокатів і запитують, як оскаржити незаконне затримання.

"А ніяк. Ви підписалися про отримання повістки, пройшли ВЛК, отримали повістку на відправку і все це зробили примусово? Я не сумніваюся, але суд прийме лише докази: відео чи хоча б заява до прокуратури, яку ви подали одразу після уходу з ТЦК. Але і заява матиме значення, лише якщо ви нічого не підписували", — наголошує адвокат.

Сімутін порадив військовозобов'язаним, які потрапили в таку ситуацію, нічого не підписувати та вимагати прибуття адвоката. 

Адвокат зазначив, що, розписавшись у постанові та не оскарживши її, людина визнає, що була в ТЦК добровільно. Сімутін радить оскаржувати постанову, а потім вирішувати, що робити далі. Термін на оскарження — 10 днів.

Джерело: novyny.live

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень