Що не можна робити з грошима 4 вересня, щоб не накликати злидні: народні прикмети

4 вересня відоме під назвами Неопалима Купина, Вавилин день, Марія Ягідниця

4 вересня Православна церква України згадує ікону Божої Матері «Неопалима купина», а також вшановує пам'ять святого єпископа Вавили Антіохійського і мученика Вавили Никомидійського.

Перед іконою «Неопалима купина» віряни моляться про захист від пожежі й допомогу в подоланні гріха. У давнину також із цим образом обходили палаючу хату під час пожежі.

У цей день наші пращури збирали осінні ягоди - смородину, ожину, агрус, шипшину, пізню малину. Вважали, що зібрані в цю дату ягоди будуть особливо смачними.

4 вересня наші предки ворожили по цибулинному лушпинні.

Якщо його після збирання цибулі залишалося багато, значить, майбутня зима буде сніжною і холодною. Якщо лушпиння було мало, то не варто чекати багато снігу і сильних морозів.

Що не можна робити 4 вересня

Згідно з повір'ями, цей день - один з найбільш пожежонебезпечних в році. 4 вересня не можна не тільки розводити вогонь, але навіть дути на нього, намагаючись загасити.

Заборонено у цей день лаятися поруч з полум'ям. У народі вірили, що так можна сильно розлютити його. Якщо ж почнеться пожежа, то загасити її вдасться тільки молоком, пивом або квасом.

Не можна 4 вересня нічого брати в борг, в тому числі речі і їжу. Інакше, за повір'ям, цілий рік вас переслідуватимуть злидні. 

Цього дня не можна давати милостиню жебракам, особливо з рук в руки. Наші предки вірили, що так можна «заразитися» бідністю.

Також наші предки говорили: достаток піде з дому, якщо в цей день почати перераховувати свої накопичення (фінансові та продуктові), а тим більше хвалитися ними. 

Народні прикмети на 4 вересня

  • День видався непогожим і дощовим – осінь буде сухою.
  • Великі мурашники в лісі – до сильних морозів взимку.
  • Багато горобини – до холодної зими.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень